Zeer geslaagd weekeinde met ‘Kopstukken’.

Het afgelopen weekeinde stond in het teken van de filmvoorstellingen van Cees Langedijk in organisatorische en financiële samenwerking met de SSDA.

De creatieve filmmaker uit de Korte Bosweg vertoonde drie avonden lang zijn nieuwste film Kopstukken 2.0 en op de middagen werd de film uit 2012 vertoond. Dit alles in organisatorische samenwerking met de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en Omstreken (SSDA).

Maar liefst 800 bezoekers liepen over de rode loper de zaal van de Jonge Prins binnen om te komen kijken en hebben een gezellige filmmiddag of -avond gehad.

Cees nam de bezoekers mee in de belevingswereld van veel van onze dorpsgenoten, alle lief en leed werd gedeeld en we hoorden en zagen de prachtige levensverhalen met een lach en een traan. Talloze Zandtemer Kopstukken kwamen voorbij. Gestart op jonge leeftijd met een toverlantaarn en zo al een jaar of 60 bezig met film in beeld en geluid. Verhalen vertellen én aanhoren.

Uren, dagen, weken, maanden is Cees Langedijk aan het monteren geweest. Het resultaat van dit monnikenwerk van knippen en plakken in beeld én geluid zagen we in een maar liefst twee en een half uur durende film.

‘Aan materiaal geen gebrek’, zei de oud-schoolmeester een poosje terug al en legde op de laatste avond de lat al hoog door te verkondigen dat over twee jaar Kopstukken 3.0 te zien zal zijn…

Cees, namens alle Kopstukken, Zandtemers en belangstellenden heel veel dank voor de geweldige filmvoorstellingen. Tot over twee jaar, we kijken er nu al naar uit!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info