Zet jij deur en hart open voor vrolijk ventje (bijna 1)?

Voor een overbelast tweeoudergezin in ’t Zand zoekt Buurtgezinnen Schagen een steungezin waar hun ondernemende zoontje van bijna 1 jaar wekelijks welkom is. Het liefst op een doordeweekse dag, zodat de moeder een rustpunt in de week heeft. Zo kan zij opladen en de zorg thuis weer aan.

De vader is chronisch ziek en daardoor altijd vermoeid. Hierdoor is hij beperkt beschikbaar om voor hun zoontje te zorgen. Nu rusten de meeste taken bij de moeder op haar schouders. Zij is degene die alle ballen in de lucht probeert te houden, terwijl ook zij energie tekort komt. Na een burn-out is ze via re-integratie onlangs gestart met een nieuwe baan. Ondanks de hulp van lieve familie en vrienden komt het gezin structurele ondersteuning te kort om overeind te blijven.

Gezien de omstandigheden van dit gezin, kunnen ze geen aanspraak maken op het kinderdagverblijf. Het zou voor hun zoontje heel leuk zijn om in een steungezin een speelmaatje te treffen. Dit kan natuurlijk ook jullie neefje/nichtje, kleinkind of buurkindje zijn.

Klik HIER voor meer informatie

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info