Zijpe krijgt digitaal spreekuur en zoekt daar vrijwilligers voor

Het EVVV Zijpe start in oktober met een digitaal spreekuur in ‘t Zand, Callantsoog en Petten. In het digitaal spreekuur kan men, met name 50+, vragen stellen over de computer, tablet, smartphone of e-reader.

Deze vragen kunnen betrekking hebben op internet, e-mail, tekstverwerken, surfen op het net, sociale media enz.. Ook om in een gezellige omgeving wetenswaardigheden uit te wisselen over alles  wat met moderne media te maken heeft, kunnen mensen bij het digitaal spreekuur terecht.   Ook onderling handige tips, websites of apps kan men met elkaar delen. Het is het handigst wanneer de eigen laptop, tablet, smartphone of e-reader meegenomen wordt. Wanneer dit niet mogelijk is dan kan de laptop van het EVVV worden gebruikt om één en ander voor te doen of uit te leggen. De digitale spreekuren worden gedraaid door vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden ondersteund door coördinatoren en Seniorweb (www.seniorweb.nl). Het EVVV heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Seniorweb. Zij ondersteunen onder meer met opleidingen en software.

Het digitale spreekuur wordt voorlopig eens per veertien dagen gehouden. In ‘t Zand op woensdagochtenden in de bibliotheek, in Petten op vrijdagochtend in het Dorpsontmoetingspunt (VVV-kantoortje) en in Callantsoog op dinsdagochtend in De  Kolfweid (onder voorbehoud). De definitieve data worden gepubliceerd in de dorpsbladen. De entreeprijs is € 2,- per keer.

Bent u best wel handig op de computer? Vindt u het leuk om anderen op weg te helpen met de moderne media? Meld u dan aan als vrijwilliger bij één van de coördinatoren Herman Christoffels 06-44629354 of via info@evvvzijpe.nl voor één van de drie locaties.

Digitaal spreekuur EVVV

Foto: aangeleverd

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info