Zijper Museum-fietsexcursie door het West-Friese landschap

Onder leiding van Lia Vriend vindt op zondag 7 juni weer de traditionele Zijper Museum-fietsexcursie plaats. Dit keer voert de fietsroute door het West-Friese landschap.

Vanaf Schagerbrug gaat de tocht over de Westfriese Omringdijk naar Kolhorn. De route terug loopt via Lutjewinkel en Barsingerhorn over de middeleeuwse dijkjes rondom Schagen en voert langs terpen, wielen, oude en nieuwe gemalen, boerensluisjes etc.
De tocht start en eindigt bij het Zijper Museum en is ruim 35 km lang. Onderweg wordt vele malen gestopt om het landschap te ‘lezen’. In het begin van de middag wordt er een plek gezocht waar het (mee te nemen) lunchpakket wordt genuttigd. Bij harde wind kan de route met ongeveer 10 km. worden ingekort.

De kosten bedragen: € 7,50, dit is inclusief koffie en excursieboekje. Vertrek- en eindpunt is het Zijper Museum, Schagerweg 97b, Schagerbrug. Gestart wordt om 10.00 uur, aankomsttijd 16.00 uur. Aanmelden bij voorkeur via de website www.zijpermuseum.nl van het museum of per telefoon: 0224-571917 of 06-44854050 onder opgave van naam, adres, telefoonnummer. Aanmelding is pas een feit na ontvangst van de deelnamekosten op rekeningnummer 2022364 t.n.v. Zijper Museum, Schagerbrug.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info