Zomeravond met vleermuizen

Geïnteresseerden kunnen vrijdag 25 juli van 21.30 tot 23.00 uur deelnemen aan een vleermuizenexcursie in de eendenkooi aan Korte Bosweg 47a in ’t Zand.

Vleermuizen zijn bijzondere wezens. Als andere dieren gaan slapen, komen zij voor de dag. In films en verhalen spelen ze dikwijls een duistere rol. In de praktijk valt het allemaal erg mee. De soorten die in Nederland voorkomen leven van insecten zoals muggen en zijn dus heel nuttig. Maar hoe krijgen ze het voor elkaar hun prooi in het pikkedonker te vangen? In de zomerperiode zijn vleermuizen overdag te vinden in schuilplaatsen als zolders en holle bomen. Ze houden zich ook schuil in speciaal voor hen ontworpen vleermuiskasten. In de eendenkooi hangen er een aantal en enkele daarvan zijn in gebruik.

Tijdens de excursie krijgt men vleermuizen te zien en ook te horen. Dat laatste is heel bijzonder, want onze oren zijn helemaal niet geschikt om de geluiden van deze dieren op te vangen. Maar daar heeft de gids iets op gevonden…. Welke soorten komt de groep in de loop van de avond tegen? Ook leuk voor kinderen! Deze excursie vindt ook plaats op 8 augustus van 20.30 tot 22.00 uur en 22 augustus van 20.15 tot 21.45 uur.

Ook zin in een bijzondere zomeravond? Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl  Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: € 7,-, Kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Gewone grootoorvleermuizen op een kerkzolder. (Foto: Carola van den Tempel)
Gewone grootoorvleermuizen op een kerkzolder. (Foto: Carola van den Tempel)

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info