Zomeravondexcursie in eendenkooi ‘t Zand

Belangstellenden kunnen vrijdag 11 juli van 21.00 tot 22.30 uur in de eendenkooi aan Korte Bosweg 47a in ’t Zand deelnemen aan de eerste vleermuizenexcursie.

Vleermuizen zijn geheimzinnige wezens. Als andere dieren gaan slapen, komen zij voor de dag. In films en verhalen spelen ze dikwijls een duistere rol. In de praktijk valt het allemaal erg mee. De soorten die in ons land voorkomen leven van insecten zoals muggen en zijn dus heel nuttig. Maar hoe krijgen ze het voor elkaar hun prooi in het pikkedonker te vangen? In de zomerperiode zijn vleermuizen overdag te vinden in schuilplaatsen als holle bomen. Ze houden zich ook schuil in speciaal voor hen ontworpen vleermuiskasten. In de eendenkooi hangen er een aantal en enkele daarvan zijn in gebruik. Tijdens de excursie krijgen de deelnemers  vleermuizen te zien en ook te horen. Dat laatste is heel bijzonder, want onze oren zijn helemaal niet geschikt om de geluiden van deze dieren op te vangen. Maar daar heeft de gids iets op gevonden. Deze excursie is ook geschikt en leuk voor kinderen.

Deze excursie vindt ook plaats op 25 juli van 21.30 tot 23.00 uur, 8 augustus van 20.30 tot 22.00 uur en 22 augustus van 20.15 tot 21.45 uur.

Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer informatie naar: 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: € 7,-, kinderen tot twaalf jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot twaalf jaar mogen gratis mee.

Een vleermuiskast in de eendenkooi. De dieren kruipen er van onderen in.
Een vleermuiskast in de eendenkooi. De dieren kruipen er van onder in.

Foto: aangeleverd

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info