Zondag is de 46ste Wielerronde van ’t Zand

Dit jaar wordt voor de 46ste keer de Wielerronde van ’t Zand gehouden. De ronde wordt zondag 4 mei verreden. Het parcours loopt van de Irenestraat naar de Korte Bosweg, Julianastraat langs Kanaalkade en weer naar de Irenestraat waar ook de start en finish is. De lengte van het parcours is 1700 meter.

De starttijden en afstanden zijn: Masters 40 plus: 50 km: de start is om 12.15 uur. Sportklasse/amateurs rijden 60 km en gaan om 13.45 uur van start. Elite/beloften/amateurs rijden 90 km. Start om 15.30 uur. De vlotbrug is tijdens de wedstrijden afgesloten voor het autoverkeer. Alleen fietsers en wandelaars kunnen er gebruik van maken.

Bij de Masters starten onze Zandtemers John Deutekom en Brian Tamis. Andere favorieten zijn Edwin van Beek, Hans van Eijk, Marcel de Koning, Niels Eriks,  Ger van der Wal en de winnaar van vorig jaar: Henk Jan Buis.
Bij de Sportklasse/Amateurs staan weer rappe mannen op de deelnemerslijst zoals de winnaar van vorig jaar Jeroen Lute, Taeke Oppewal, Cees Snoek, Ruud Verdoes, de gebroeders van Wonderen en Mike Tesselaar. Nieuw in deze klasse is Gerard Windhouwer, deze renner heeft jaren bij de Elite/Beloften gereden en ook tweemaal deze wielerronde gewonnen. Ook in deze klasse is er weer een Zandtemer aan de start, het is de nog jonge Dave Groot die de benen wil laten spreken voor eigen publiek.
Bij de Elite/Beloften/Amateurs starten twee ex-Nederlandse kampioenen, dat is de winnaar van vorig jaar in ’t Zand Koos Jeroen Kers en Rudy Vriend. Andere snelle manen in deze klasse zijn  Harry Sweering, Robbert Jan Mol en de ervaren Martijn Lust. Helaas start onze Zandtemer Adne van Engelen niet. Hij moet met zijn ploeg een andere wedstrijd rijden. Rudy Vriend is de nog fietsende deelnemer. Als hij weet te winnen dan is hij de eerste renner in deze klasse die de wielerronde van ’t Zand driemaal heeft gewonnen.

De wielerronde is georganiseerd door het wielercomité SV Geel-Zwart, in samenwerking met de Helderse Ren en Toerclub DOK. Er zijn leuke prijzen en premies te verdienen. Reden te meer voor de renners om er een leuke en sportieve strijd van te maken. Dit allemaal dankzij de Zandtemer middenstand, het bedrijfsleven en de vele andere sympathisanten. Maar ook de vele sponsors die buiten ’t Zand wonen. Hoofdsponsor is dit jaar de Rabobank Kop Van Noord-Holland. De Wielerronde van ’t Zand maakt onderdeel uit van het klassement over drie wedstrijden: ’t Zand, ronde van Warmenhuizen en de ronde van Heerhugowaard.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info