Bestuur

Bestuur

Om een club als de Zakenclub een bloeiend bestaan te laten blijven leiden dient zij geleid te worden door een enthousiast en ambitieus
bestuur. Gelukkig zijn er ook in een kleine gemeenschap als ’t Zand steeds weer nieuwe vrijwilligers te vinden die tijd en energie willen steken in het besturen van deze club ondernemers. Door telkens nieuwe initiatieven te ontwikkelen weten zij de club regelmatig in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Daarnaast vertegenwoordigen zij de club bij contacten met de Dorpsraad ’t Zand, de gemeente Zijpe , de Kamer van Koophandel , het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en andere overlegorganen.

 

Koen van Diepen – Voorzitter

Kan en wil ik iets betekenen voor de ondernemers in ’t Zand? Dit vroeg ik mijzelf af toen ik in 2022 door het bestuur van de ZakenClub werd gevraagd voor de functie als voorzitter. Over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken. Dat was een duidelijke ja. Want hoe leuk is het om mooie dingen te laten gebeuren samen met andere enthousiaste ondernemers uit het dorp.

 

Mijn naam is Koen van Diepen en ik ben sinds de voorjaarsvergadering van 2023 benoemd tot Voorzitter van ZakenClub ’t Zand. Ik ben getrouwd met Rachel en wij wonen samen met onze 2 kinderen aan de Kanaalkade.

 

Sinds 2022 heb ik de aandelen overgenomen van mijn ouders en ben ik volledig eigenaar van Mondial Uitzend bv. Wij zijn het uitzendbureau voor klanten in Noord-Holland, Friesland en Groningen en regelen internationale flexwerkers vanuit Polen, Hongarije en Roemenië. Daarvoor verzorgen wij SNF-gecertificeerde huisvesting, rijden onze uitzendkrachten volledig elektrisch naar onze klanten en regelen wij de gehele front- en backoffice voor onze relaties oftewel het Champions League van het uitzendwerk! Dat doen we 24/7 met een geweldig team van totaal 35 mensen.

 

Wonen en ondernemen in ’t Zand is echt ontzettend leuk en we moeten er alles aan doen om dat te behouden. Om een ondernemer te zijn wordt er tegenwoordig heel veel van je gevraagd. Hoe fijn is het dat we met de ZakenClub samen dingen regelen, problemen oplossen en dan ook nog een mooi resultaat neerzetten. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.


Rob Dekker – Bestuurslid 

Als geboren en getogen Zandtemer heb ik sinds 2013 plaatsgenomen in het bestuur van de Zakenclub ’t Zand. Samen met mijn schoonvader en medebestuurslid Cock Tuin heb ik 7 jaar lang Houtbouw ’t Zand mogen leiden en sinds 2012 heb ik het bedrijf volledig overgenomen. Houtbouw ‘t Zand is een echte Zandtemer onderneming waar wij met ca. 85 medewerkers prefab houten elementen maken voor de bouw. Denk hierbij aan prefab daken, wanden, gevels, vloeren, dakkapellen, etc. Ik ben nog altijd woonachtig in ’t Zand en woon daar samen met mijn vrouw en dochters in onze zelfgebouwde houtskeletbouw woning in de jongste buurt van ons dorp.

Goed leven en ondernemen binnen ons dorp heb ik hoog in het vaandel staan en daarom probeer ik zowel zakelijk als privé mijn steentje bij te dragen. Dit doe ik door verschillende sponsoring van plaatselijke clubs, verenigingen en festivals, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken en vrijwilligerswerk uit te voeren. Dit houdt ons dorp en de maatschappij leefbaar. Om deze reden heb ik dan ook als voorzitter plaats genomen in het bestuur van de Zakenclub

 


Ellen Zomerdijk – Bestuurslid

Ik ben Ellen Zomerdijk en sinds 1990 eigenaresse van Ellen’s Hairshop aan de Keinsmerweg in ons mooie dorp ’t Zand. Na een jaar proefdraaien in het bestuur van de zakenclub ben ik sinds april 2013 officieel lid van dit actieve bestuur.
Mijn taken zijn lief & leed, jaarlijks de BHV cursus organiseren en het ledenuitje van onze club. Ik ga hier zeker mijn best doen samen met een zeer enthousiaste groep mensen.


Annemieke Dekker – Penningmeester

Mijn naam is Annemieke Dekker-van Hees. Als enige in het bestuur van Zakenclub ’t Zand woon ik niet in ’t Zand maar ín het mooie De Stolpen. Daar woon en werk ik naar volle tevredenheid met mijn man Fons en onze 3 kinderen.
Samen met mijn man, oudste zoon en zwager zijn wij de eigenaren van Aannemersbedrijf P.N. Dekker en Zns. Vanuit ons bedrijf in de Stolpen regel ik de boekhouding. Onze andere vestiging staat op industrieterrein Kolksluis.
Naast mijn werkzaamheden maak ik al jaren tijd vrij voor divers vrijwilligerswerk. Door de zakenclub werd ik benaderd om penningmeester te worden. Na enige aarzeling heb ik besloten om deze functie aan te gaan bij deze enthousiaste club ondernemers. Want ondernemen in ’t Zand en de Stolpen doe je samen en daar werk ik graag aan mee..


Laurent Spil – Bestuurs lid

Ik ben ruim 50 jaar verbonden met het dorp. Vanaf 2000 ben ik bouwondernemer. Eerst 16 jaar vooral fysiek en nu 4 jaar alweer als bouwkundig adviseur en bouwbegeleider met een specialisatie als bouwkundige aankoop inspecteur woningen. In 2007 ben ik gevraagd om in het open bedrijvendag comité van de ZakenClub zitting te nemen. Vanuit dat comité heb ik ook zicht over wat de ZakenClub betekend voor de ondernemers, het dorp en welke inspanningen er nodig zijn om te bereiken wat nu gerealiseerd is. Na weer een succesvolle editie open bedrijvendag kwam Voorzitter Rob Dekker mij vragen of ik in het bestuur plaats wil nemen. Het koste mij niet veel tijd die vraag met ja te beantwoorden. Regelen, organiseren en verbinden is mijn beroep, dus is het van zelfsprekend om daar ook een hobby van te maken. Naast het oranje comité, organisatie open bedrijvendag, lid bouwteam uitbreiding Multitreffer zal ik als bestuurslid ook meewerken aan het doorbloeien van de ZakenClub.


Arnold de Boer – Bestuurs lid

In mijn geboortedorp ‘t Zand heb ik , Arnold de Boer, sinds 2003 een garage bedrijf. In dit actieve dorp is alweer 25 jaar de ZakenClub een mooie vorm van samenwerking tussen ondernemers, dorpsgenoten en andere belanghebbenden. In 2018 ben ik gevraagd om toe te treden in het bestuur van de ZakenClub. Een leuke taak die ik met veel plezier vervul. In een relatief klein dorp kunnen we samen hele grote dingen doen. Waar in het verleden al vele mooie voorbeelden van zijn. Zelf ben ik trotse vader van 3 kinderen en bestier ik samen met mijn vrouw Marian de Boer een garagebedrijf op het industrieterrein Kolksluis waar wij onderhoud en APK verrichten aan personenauto’s. Sinds een aantal jaar zijn wij ook Microcar (45-km auto) dealer en kunt u voor onderhoud en of verkoop bij ons terecht. Ook de elektrische variant is bij ons verkrijgbaar.


 

Frank van Graas – Secretaris

Vanaf 2000 run ik vol enthousiasme een rijwielzaak in het hart van het mooie dorp ’t Zand en vanaf 1 Mei 2022 is onze zoon Jop full time bij ons in dienst als allround medewerker om mij dagelijks te ondersteunen en daarmee is het een echt familiebedrijf geworden.

In januari 2019 ben ik door het zakenclubbestuur benaderd om zitting te nemen in de commissie sector detailhandel van de OFS om de verbinding met het dorp ’t Zand te behouden.

Na een oproep voor nieuwe bestuursleden tijdens de najaarsvergadering van de zakenclub ’t Zand in 2021 heb ik mij aangemeld. Ik vind het belangrijk om een geluid uit het dorp en omgeving binnen het bestuur te kunnen geven en het vereenvoudigd de communicatie en verbinding met de OFS. Ik hoop binnen het bestuur van de zakenclub een positieve bijdrage te kunnen leveren en vind het belangrijk om daar een actieve rol in te nemen.

Ik ben zelf een aanpakker en zit niet snel bij de pakken neer en wil dit graag ook laten zien binnen het bestuur. Op het moment van schrijven zal ik de lopende taken en zaken van scheidend bestuurslid Jeroen op mij nemen en zal in de toekomst dit takenpakket gaan uitbreiden. Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren en heb er veel zin in.


 

Commissies

Naast het bestuur zijn de volgende commissies actief

Commissie Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Cock Tuin
Zakenclub
Henk Verburg
Veiligheidsburo

 

Jolanda Brinkman
Secretariaat

 

Marcel Spil
Zakenclub

 

Menno Bes
Gemeente

 

W. van Veen
Politie

 

Commissie Open Dag

Jan Piet Oostwouder

Laurent Spil

GertJan Mosch