’t Zand

Actief en bloeiend kanaaldorp tussen strand en stad

’t Zand is ontstaan als buurtschap in het begin van de achttiende eeuw. De naam ’t Zand is ontleend aan de herberg die er toen stond. Waar destijds niet meer dan tien huizen aan de Bosweg stonden, wordt het dorp nog steeds uitgebreid. Nadat in 2010 het project ’t Zand Oost is gerealiseerd, wordt momenteel het plan ’t Zand Noord gebouwd. Het dorp groeit nog steeds en dat zorgt voor een bloeiend en levendig dorp met vele verenigingen en bedrijven.

Via de links in het menu van deze website kun je alles over ’t Zand vinden. Van het wonen en leven tot natuur en ontspanning en van het ontstaan van het dorp. Natuurlijk word je op deze website ook op de hoogte gehouden van al het nieuws uit het dorp en omgeving. Tevens is al het verenigingsnieuws hier te vinden. Van de programma’s en uitslagen tot het aanmelden van nieuwe leden.

Verder kent ’t Zand een echt centrum, met onder meer een supermarkt, bakker, slager, fietsenwinkel, snackbar, café en restaurant. Tevens beschikt het dorp over twee scholen, kinderopvang, een sportschool, een grote sport- en evenementenhal en twee bedrijventerreinen met vele lokaal, regionaal, nationaal en internationaal opererende bedrijven. In de loop van het jaar worden eveneens vele evenementen georganiseerd. Zoals onder meer het jaarlijkse tweedaagse muziekfestival Zandstock, het dorpspleinfeest en de traditionele vierdaagse kermis met attracties, de harddraverij en het daarbij behorende feest. Het saamhorigheid- en dorpsgevoel onder de inwoners maken het dorp een prettige plek om te wonen, te werken en te genieten.

Kortom, ’t Zand bloeit…