De Pen is bij… Bojoura Houdijk-Krijthe

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer.

De Pen is deze keer bij… Bojoura Houdijk-Krijthe. “Ik ben 39 jaar en 11 april dit jaar al zestien jaar getrouwd met Peter Houdijk. We hebben samen drie kinderen Roy van veertien, Dave van elf en Dawn van bijna vier. We wonen op de Korte Belkmerweg 16. Momenteel werk ik bij Veer in Anna Paulowna, maar de bedoeling is dat ik straks als gewichtsconsulente (januari mijn diploma gehaald) aan de gang ga en me meer ga richten op massages. Ik geef ontspanningsmassage, voetreflex en hotstone. Ik zit op handbal en ben gek op fietsen en buiten zijn. Vanaf mei ga ik drie keer in de week lopen en/of fietsen met klanten die graag met anderen willen bewegen, wil je meer info bel mij dan of mail natuurlijkgezondopgewicht@gmail.com.

 

Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben hier komen wonen toen ik met Peter ging trouwen en dat is zestien jaar dus. De Houdijken hadden hier toen land en een boerderij gekocht en dat hebben wij geheel verbouwd. Oorspronkelijk kom ik uit Anna Paulowna, daar heb ik tot mijn twaalfde gewoond en ben toen naar mijn vader in Den Helder vertrokken. Op mijn negentiende ben ik in Breezand gaan wonen en daar heb ik drie jaar met Peter gewoond.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Ik vind het hier heerlijk rustig en de mensen zijn ontzettend aardig. Tja ik voel me er gewoon thuis en zou zeker niet meer terug naar Breezand willen. Doordat ik de kinderen hier gekregen heb raak je ook wel goed ingeburgerd.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Mijn eigen plekje natuurlijk. Ik heb ruimte en vrijheid. Dan zie ik zand en dan is alles groen en dan weer bloemen, het veranderd elk seizoen.
Wat is je mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering is mijn trouwdag. Onuitwisbaar in mijn geheugen opgeslagen. Ik had de hele dag zo’n grote grijns op mijn gezicht dat ik er ’s avonds gewoon last van had. Alles verliep zoals gepland. En er waren zoveel mensen die ons kwamen feliciteren. Verder hadden we de Telstars als band en die hebben de hele dansvloer vol gehouden. Dus moe maar voldaan te bed gegaan enne… geld tellen dat deden we de volgende dag pas.
Waar kun je o.a. van genieten?
Ik hou van lekker koken en nog lekkerder het opeten. Ik geniet van bezig zijn met van alles. Ik geniet van lekker op vakantie met het gezin en dan lekker niets doen. Ik werk graag in de tuin en ben dan ook in mijn moestuintje te vinden. Tja ik kan nog wel even doorgaan.
Wat mist ’t Zand?
Ik vind het wel heerlijk dat het zo klein is en eigenlijk heb je hier alles wat je nodig hebt, maar wat ik nog wel prettig zou vinden is een natuurwinkel met biologische spullen.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Eigenlijk liever voor niets. Mijn slaap is heel belangrijk en ik sta graag heel vroeg op. Wat ik wel heel lekker vind is een zak gemengde noten van de Vomar. Ha ha
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
…denk ik aan thuis zijn en aan de aller gezelligste kermis van de Noordkop.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Monique Konijn, omdat zij één van mijn beste vriendinnen is en je met haar nooit uitgepraat raakt, naast het feit dat ze heel zorgzaam en een goed luisterend oor heeft is ze ook nog een echte Zandtemer. Een super meid dus.