Informatie

Oranjecomité ’t Zand

Het Oranjecomité werd op 6 januari 1994 opgericht door Lia Marees, Tineke Schilder, Arie Derksen en Theo Volkers.

Sinds die tijd verzorgde het comité jaarlijks de Koninginnedag. Sinds 27 april 2014 verzorgen zij de activiteiten rondom Koningsdag.

Er worden op die dag feestelijkheden voor jong en oud georganiseerd tussen ongeveer 10.00 en 12.00. Dit zijn elk jaar weer andere activiteiten: van een spellencircuit of vossenjacht tot een puzzeltocht of quiz. Soms wordt dit op één plek in het dorp gehouden. Een ander jaar zie je kinderen en volwassenen zich door het dorp verspreiden om deel te nemen aan de activiteiten.

Deelname aan de festiviteiten van Koningsdag is geheel gratis. Het Oranjecomité is voor de financiering van het Koningsdagfeest afhankelijk van donaties. Mocht u willen doneren, dan kan dat via bankrekeningnummer NL 32 RBRB 0959528792 t.n.v. Oranjecomité ’t Zand.

Via onze facebookpagina https://www.facebook.com/OranjecomitetZand/?ti=as , de nieuwsbrieven van de scholen en via deze site wordt aangekondigd wat er komend jaar op stapel staat. Je kunt je via het emailadres oranjecomitetzand@gmail.com opgeven voor de Koningsdagactiviteiten.

Het Oranjecomité bestaat uit een groep van zo’n 7 tot 9 vrijwilligers. Op Koningsdag zelf kan het comité altijd veel extra helpende handen gebruiken: bij het klaarzetten, tijdens de activiteiten en bij het opruimen. Het comité rekent er op dat ouders zelf hun kinderen begeleiden tijdens deze dag. Voor de veiligheid, maar vooral omdat het een super gezellige ochtend is om met hele gezin te beleven. We zien dan ook dat hele families of vriendengroepen zich gezamenlijk opgeven. Of dat buren met elkaar afspreken om samen op te trekken. Ook komende Koningsdag gaan we er weer een mooi feest van maken!