Cultuureducatie met Kwaliteit voor nog meer scholen

Gemeente Schagen draagt ook de komende jaren weer bij aan cultuureducatie op scholen. Wethouder Joke Kruit heeft ervoor gestreden om de subsidie voor het project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ (CMK) ook in periode 2020-2024 door te zetten. “Met een hogere bijdrage, zodat meer scholen mee kunnen doen”, zegt wethouder Kruit.

Gemeente Schagen heeft in de projectperiode 2013-2016 en 2017-2020 het project “Cultuureducatie met Kwaliteit”(CMK) gesubsidieerd. Hiervoor heeft de gemeente jaarlijks €15.000,– structureel beschikbaar gesteld. Vijf scholen deden mee. Meer scholen gaven aan mee te willen doen. Wethouder Kruit: “We hebben besloten voor de periode 2021-2024 de subsidie te verhogen. Zodat er nu 15 scholen, dat zijn 105 groepen, kunnen deelnemen aan het project. Hiervoor verhogen we het budget met € 20.000 tot € 35.000 per jaar voor de periode van 2021- 2024.“ De Kunst en Cultuuradvies Raad Schagen heeft  de wethouder hierover positief geadviseerd.

 

CMK
Nu al acht jaar lang is er op de scholen in de gemeente Schagen extra aandacht voor cultuur. Het CMK project bevordert de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen, de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten. Ook draagt het CMK bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en 21e eeuwse vaardigheden. “Leerlingen komen daardoor tijdens hun hele basisschooltijd in aanraking met muziek, dans, tekenen, toneel en erfgoed. Zo leren zij om hun creatieve vaardigheden te gebruiken om problemen op te lossen en antwoorden te vinden,” zegt wethouder Kruit. Dat draagt volgens de wethouder niet alleen bij aan toekomstig geluk, ook in het heden maakt het de kinderen blij. “Je ziet de kinderen genieten. Cultuureducatie met Kwaliteit tijdens de hele schoolperiode van een kind vind ik een belangrijk speerpunt”, zegt wethouder Joke Kruit trots. “Mooi dat we dit weer tot 2024 voor de kinderen hebben weten te realiseren.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info