Deze bussen rijden op erwtensoep!

U zult wel denken, dat is mooi goedkoop, maar zo is het natuurlijk niet. De goede doelen organisatie ‘Stichting Samen Vrienden’ zet zich in voor het welzijn van de bewoners van alle zorginstellingen van Samen. Deze huizen, 22 in totaal, zijn gevestigd in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

De stichting Samen Vrienden heeft ten behoeve van die bewoners 2 rolstoelbussen rijden, waarop vrijwilligers als chauffeur actief zijn. De bewoners gaan met die bussen op pad voor een dagje uit, zoals naar de Lentetuin, het strand, de Poldertuin, de haven van Den Oever etc. etc.  Maar de bussen worden ook ingezet om mensen de dagbesteding te brengen, of om als groepje boodschappen te doen in een winkelcentrum. Alleen al een ritje met de bus geeft de bewoners plezier en afwisseling.

Maar om die bussen rijdende te houden is er jaarlijks zo’n 20.000 euro nodig en daarbij hebben wij uw hulp nodig.

In de maand november kunt u heerlijke erwtensoep bestellen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan die rolstoelbussen. Dus als u van die lekkere maaltijdsoep koopt, kunnen wij de bussen laten rijden. En hoe meer uw koopt, hoe vaker de bus kan rijden.

1 liter kost u 4 euro; 2 liter is € 7,50 en 3 liter € 10,00.  Maar meer mag natuurlijk ook.

De soep wordt ambachtelijk en met zorg gemaakt in de keuken van Magnushof.

U kunt de soep digitaal bestellen en betalen via www.samenvrienden.nl/erwtensoep

Digitaal bestellen kan tot 30 november a.s. Het bestelformulier kunt u hier vinden:  Bestelformulier ’t Zand

Via een papieren bestelformulier kunt u tot 24 november bestellen. U kunt dit formulier inleveren bij G. Schouten, Mauritsstraat 11, ’t Zand.

Afhalen van de soep is op zaterdag 5 december tussen 08:00 en 15:00 uur.

Maar voor mensen uit ’t Zand die een bestelling plaatsen zal de soep op 5 december naar ’t Zand worden gebracht, zodat u niet naar Schagen hoeft te gaan.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info