dokonieuws 13.03.2023

VAN DE VOORZITTER

=================

Afgelopen zondag was de DOKO-jeugd naar Alkmaar voor een uitwisseling met de jeugd van Ping Pong. Het was erg geslaagd volgens Trudy, de  kinderen hebben veel partijtjes gespeeld en iedereen heeft er plezier aan beleefd. Dat er tegenstanders waren zijn die al wat beter spelen  is helemaal niet erg. Bedankt Trudy voor de organisatie en dank ook  aan de ouders die hebben gereden. Vorige week was Trudy ook nog druk met de jeugdclinic voor de schooljeugd in Callantsoog met MJ Tafeltennis. Ook die activiteit was zeer geslaagd. Komende zondag dan  eindelijk het jeugduitje in Schagen, dat hadden de kinderen nog tegoed  van het 50-jarig jubileum. Veel plezier alvast!

Nico

PROGRAMMA

============

Vr. 17-03   20.00 uur   DOKO 1  –  US 5                   Ron, Ingmar, Michael

Vr. 17-03   20.00 uur   DOKO 2  –  Alkmaar 3         Jacco, Martin, Arjan

Vr. 17-03   20.00 uur   DOKO 3  –  Duintreffers 2   Nico, Arjan, Sandra

Zo. 19-03    jeugduitje

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde op vrijdag uit tegen TSTZ Haarlem 1. Thuis werd er nog knap en verrassend gelijk gespeeld dus er zouden deze avond weer broodnodige punten gescoord kunnen worden. Helaas pakte het anders uit… Haarlem speelde met een invaller maar deze invaller bleek een gouden zet te zijn en hij won alle drie zijn enkelpartijen en speelde ook de dubbel die door Haarlem werd gewonnen. De partijen die thuis werden gewonnen gingen nu helaas verloren. Alleen Michael deed zeer goede zaken! Hij wist met 11-6, 9-11, 8-11, 11-8 en 11-13 te winnen van Paul! Eindelijk viel het balletje in de beslissende vijfde game een keer zijn kant op! Lekker en verdiend!! Ingmar kwam ook tegen Paul tot een vijfde game maar deze ging met 19-17 (!) verloren. Verder werden er helaas geen partijen gewonnen zodat het 9-1 werd.

DOKO 2 speelde uit tegen De Victors 4 . Jacco en Martin kregen deze week versterking van Nico. Het zou een zware strijd worden tegen Piet, Roy en Jelle; de thuiswedstrijd werd met 6-4 verloren. Jacco opende tegen Piet maar wist ook deze keer niet van hem te winnen. Martin trok de stand gelijk door nipt van Jelle te winnen. Na verlies van Nico en de dubbel stond het 3-1. Jacco won daarna in vieren van Jelle maar door verlies van Nico en Martin werd het 5-2. In een hele spannende vijfsetter wist Nico netjes te winnen van Jelle maar de resterende twee punten gingen naar de tegenstander zodat er uiteindelijk 7-3 werd genoteerd.

DOKO 3 speelde uit tegen DOV 8. Thuis werd er een gelijkspel binnengesleept, dat was voor Arjan, Chris en Sandra wederom het streven, liefst nog meer. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de punten om en om werden verdeeld. Na verlies van Chris, winst van Arjan en Sandra, en verlies van de dubbel stond het 2-2. DOV liep door verlies van Chris en Arjan uit naar 4-2 maar door winst van Sandra en Arjan stond het weer gelijk. Chris speelde zijn laatste partij in vijven. Kwam twee games voor te staan maar raakte het daarna helemaal kwijt en verloor twee games. Gelukkig wist hij de draad weer op te pakken en won de vijfde game met 11-6. Hiermee was het gelijkspel in ieder geval veilig gesteld. Sandra probeerde in de laatste wedstrijd van Jaap te winnen maar helaas wist zij de matchpoints in de vierde game niet te verzilveren zodat er een vijfde game aan te pas moest komen. Deze ging helaas met 11-6 verloren zodat er ook nu 5-5 op het scorebord kwam te staan.

Komende vrijdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en gaan alle teams weer strijden voor behoud in de betreffende klasse!

Sandra

 

DOKOLOTTO

===========

TREKKING 24-02-2023

1e prijs   nummer  68   Martin Verschoor

2e prijs   nummer  78   Jeroen  Muller

TREKKING 03-03-2023 

1e prijs   nummer   30  familie de Wit-Smit

2e prijs   nummer   10  Jan Spruijt

TREKKING  10-03-2023

1e prijs   nummer  56  Tim Bakker

2e prijs   nummer  11  Theo Volkers

 

TREKKING  17-03-2023

1e prijs   nummer     7  Adriaan Hertogh

2e prijs   nummer   70  Jacco Moolenaar

 

JEUGDNIEUWS

===========

Woensdag 9 maart jl. gaf MJ Tafeltennis op ons verzoek een tafeltennisclinic in de sporthal in Callantsoog voor de kinderen van groep 3 tot en met 8. Een heerlijke ochtend met enthousiaste kinderen, een trainer die allerlei trucjes verklapte aan kinderen die wat ouder waren en een perfecte samenwerking met juf Lianne van Sportservice. Er sneuvelden maar twee balletjes ! Hopelijk hebben we wat nieuwe kinderen enthousiast gemaakt voor het snelle balspelletje dat tafeltennis is.

Zondag 12 maart jl. gingen we met twaalf jeugdleden en heel veel ouders naar Alkmaar. Er vond een uitwisseling plaats met jeugdleden van tafeltennisvereniging Ping Pong. De ontvangst was heel hartelijk en we kregen allemaal koffie of limo en een lekker biskwietje. Elke speler van Doko speelde tegen elke speler van Ping Pong, zodat er 144 spannende potjes werden gespeeld. Iedereen groeide in de wedstrijd en ondanks dat de tegenstanders iets meer ervaring hadden is er geen traan gelaten. Ik ben trots op jullie inzet, positiviteit en sportiviteit.  Als Ping Pong naar ons komt kunnen jullie laten zien hoeveel jullie hier van hebben geleerd en van de trainingen op dinsdag van Ron.

Zondag 19 maart a.s. staat het jeugduitje gepland. Alle ouders zijn op de hoogte, het vervoer geregeld en hopelijk wordt dat ook weer een feestje. Tot dan en succes met trainen dinsdag !

Trudy

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info