De Pen is bij… Ellen Deutekom-Bleeker

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer.

De pen is deze keer bij… Ellen Deutekom-Bleeker. “Ik ben 34 jaar en sinds 2005 getrouwd met Rob Deutekom. Wij hebben samen twee kinderen, Nick van 7 en Sanne van 4 jaar oud. Ik werk al jaren in de winkel van bakkerij Koning in Obdam. De taartjes smaken me nog steeds erg goed.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik heb tot mijn 21e aan de Middenweg 487 in Heerhugowaard-De Noord gewoond in een prachtige boerderij genaamd ‘Rozenhout’, waar ik een mooie onbezorgde jeugd heb gehad. Sinds 16 december 2000 ben ik samen met Rob gaan samenwonen in ’t Zand, eerst in de Wilhelminastraat op nr. 53 en sinds november 2010 op ons heerlijke stekkie aan de Tureluur, nr. 22.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Ik kom zelf ook uit een dorp waar ook een ‘doe maar gewoon’ mentaliteit heerst net als in ’t Zand en dat bevalt mij erg goed. De meeste mensen zijn vriendelijk, zeggen je gedag en ik voelde me snel thuis in ’t Zand. Ook is het verenigingsleven groot en is er best veel te doen in het dorp, helemaal leuk !
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ons mooie huis aan de Tureluur, waar we heel fijn wonen met ons gezin.
Wat is je mooiste herinnering?
Ons trouwen, uit het ouderlijk huis, wat altijd al mijn grote wens is geweest. Daarna het prachtige feest wat we bij mijn vader en moeder in de schuur hebben gevierd met al onze vrienden en familie. En natuurlijk de geboorte van onze kinderen.
Waar kun je o.a. van genieten?
Lekker met de caravan op vakantie met het gezin, maar ook van een goed koud biertje op onze vlonder, lekker naar het strand, of van een goed koud biertje of wijntje lekker bij de houtkachel, of gezellig een avondje zitten met vrienden of familie en lekker teuten, of een spelletje doen, wandelen in en om ’t Zand, ik kan eigenlijk van heel veel dingen wel genieten.
Wat mist ’t Zand?
Ik kan zo eigenlijk niks bedenken.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik wordt ’s nachts liever niet gestoord, maar als de nood aan de man is sta ik zo naast mijn lekkere, warme bedje.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan gezelligheid, Zandstock, kermis, vrienden, familie, buren en thuiskomen.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Mijn lieve schoonvader Tom Deutekom, die zijn hele leven al in ’t Zand woont en altijd voor ons klaarstaat.