Geen Sinterklaasintocht, kerstmarkt en Schagen On Ice

Diverse evenementen kunnen in november en december niet doorgaan. Bijvoorbeeld Sinterklaasintochten en kerstmarkten mogen niet. De noodverordening van VRNHN (Veiligheidsregio Noord Holland Noord) verbiedt het. Omdat overal waar mensen samen komen, het coronavirus om zich heen kan grijpen.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Het valt mij zwaar dat deze evenementen, die ieder jaar de koude en donkere decembermaand zo gezellig maken, niet kunnen doorgaan. We moeten ons aan de maatregelen houden, om elkaar te beschermen en de overlast voor de zorg te voorkomen. Dit doen we door zoveel mogelijk thuis te blijven en niet in groepen bijeen te komen. Gezellig naar een evenement gaan, zit er nu even niet bij.”

Ook het jaarlijks ijsspektakel ‘Schagen on Ice’ is afgeblazen. “We vinden het enorm jammer dat Schagen On Ice dit jaar niet door kan gaan. Wie weet in 2021 weer wel”, aldus de heer M. de Haan, voorzitter van Schagen On Ice. De Veiligheidsregio heeft inmiddels ook de carnavalsintochten 2021 al afgelast. Deze vroege bekendmaking heeft te maken met de lange voorbereidingstijd van de carnavalsoptochten.

“Hopelijk zijn dit toch echt de laatste loodjes en kunnen we een fijne kerst vieren met familie en vrienden. Het is zwaar voor iedereen en speciaal voor mensen die in eenzaamheid zitten. Daarom vraag ik u om elkaar op een positieve manier in de gaten te houden. Bel elkaar op en vraag hoe het gaat. Een moment van aandacht is voor iedereen fijn. Dat weet Sint Nicolaas ook heel goed. Hij heeft dit jaar helaas geen intocht, maar zijn geest van geven leeft al eeuwen. Daar zorgen wij mensen voor en daar kan geen corona tegenop. Als we onze tradities zo levend kunnen houden, ook al moet het op afstand, houden we het hopelijk nog even vol om deze tweede corona-golf klein te krijgen,” licht burgemeester Van Kampen toe.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info