Gemeente Schagen stopt met E-Fiber

De samenwerkingsovereenkomst met E-Fiber om in de hele gemeente Schagen glasvezel te krijgen is op 23 oktober 2018 verlopen. Gemeente Schagen heeft besloten de overeenkomst niet te verlengen. De financiële afwikkeling wordt binnen de financiële kaders door de gemeente afgehandeld.

De gemeente Schagen had de ambitie om een “open” glasvezelnetwerk in geheel Schagen te creëren. Doordat slechts 15,5% van de inwoners ingetekend had op de campagne van E-Fiber, ontbreekt voldoende draagvlak bij de samenleving voor het initiatief van E-Fiber.

“In tegenstelling tot de gemeenten Koggenland en Zeevang, waar E-Fiber wel voldoende aanmeldingen heeft gerealiseerd, wil het in de gemeente Schagen niet lukken. Dit vinden wij ontzettend spijtig,” licht wethouder Hans Heddes toe.

Een aantal partijen heeft zich het afgelopen half jaar bij de gemeente gemeld die in gesprek willen treden en aan de slag te willen met vraagbundeling. Omdat de gemeente nu actief wordt benaderd door andere marktpartijen, blijkt dat de markt zelf in beweging is gekomen. Hiermee lijkt een rol van de gemeente niet meer nodig om een succesvol initiatief tot stand te brengen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info