H.V. Geel Zwart nieuws week 9.

Hallo allemaal,

Hier weer de wedstrijdindelingen en -verslagen van onze teams.
Het blijft leuk om de wedstrijdverslagen te lezen! Dus blijf ze vooral insturen.
Dit kan op het volgende adres: sportvriend@hvgeelzwart.nl

Zouden jullie de verslagen voor maandag 13.00 uur kunnen mailen (in een Word bestand)?!
Dit omdat ik zelf vaak moet handballen op maandagavond.

8 mrt 14:15 uur Geel Zwart DA1 – KSV DA1
8 mrt 15:10 uur Petten DC1# – Geel Zwart DC1 Scheidsrechter: Monique Slijkerman / Nandy Zwagerman
8 mrt 15:30 uur Geel Zwart DS2 – Wijk aan Zee DS1 Scheidsrechter: Nico Bruinewoud
8 mrt 16:45 uur Geel Zwart DB1 – KSV DB1# Scheidsrechter:  Isa de Wit
9 mrt 19:00 uur Tornado DMW1 – Geel Zwart DMW3 Scheidsrechter: Anja Ruijs-Mulder
9 mrt 20:00 uur Geel Zwart DMW2 – D.S.O. DMW1 Scheidsrechter: Rosanne Brommer
10 mrt 21:00 uur Con Zelo DMW1 – Geel Zwart DMW1 Scheidsrechter: Andre Smit
15 mrt 11:50 uur Geel Zwart D2 – DSS D3 Scheidsrechter: Mirjam                  de Wit-Visser
15 mrt 13:00 uur Geel Zwart DS1 – Pacelli DS1 Scheidsrechter: Erik-Jan Molenaar / Ron Docter
15 mrt 14:15 uur Geel Zwart DA1 – HV Quintus DA2 Scheidsrechter: Piet Raven
15 mrt 15:30 uur Geel Zwart DB1 – Hollandia T / D.E.S. DB2 Scheidsrechter: Irma Bloem – Roos
16 mrt 19:00 uur Victoria O DMW1 – Geel Zwart DMW2 Scheidsrechter: Kees Hageman
16 mrt 20:00 uur Geel Zwart DMW3 – A&O DMW1 Scheidsrechter: Marco Vermeer
21 mrt 19:00 uur Havas DS1 – Geel Zwart DS1
22 mrt 10:00 uur Lacom ’91 DB1# – Geel Zwart DB1 Scheidsrechter: Inez Bergen
22 mrt 10:15 uur A & O E1 – Geel Zwart E2
22 mrt 11:00 uur Geel Zwart F1 – Koedijk F1 Scheidsrechter: Julia Koeleman / Maud Bakker
22 mrt 11:30 uur Koedijk DS1 – Geel Zwart DS2

(reserve shirts)

Scheidsrechter: Dave Tromp
22 mrt 11:50 uur Geel Zwart D1# – Tonegido D1 Scheidsrechter: Mirjam                  de Wit-Visser
22 mrt 12:40 uur Geel Zwart DC1 – Z.A.P. DC2 Scheidsrechter: Sanne de Wit
22 mrt 13:45 uur Geel Zwart DS3 – Lacom ’91 DS4 Scheidsrechter: Nico Bruinewoud
22 mrt 14:45 uur Vrone DA1 – Geel Zwart DA1 Scheidsrechter: Vrone Scheidsrechter

Bentelo DS1 – Geel Zwart DS1                  22-19              zaterdag 29 februari 2020

Geel Zwart komt net tekort tegen Bentelo

Zaterdagavond stond de laatste verre uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Deze keer was Bentelo de bestemming en was de bus gevuld met onze sponsors: de ouders van de selectie en Bakker & Schilder. Waarvoor onze dank!! De dames van Bentelo stonden net onder ons dus een spannende pot stond op het programma.

We kwamen niet goed uit de startblokken. Al snel bleek toch weer dat wij moeite hadden met het spelen met hars en daardoor pakte de ploeg uit het oosten de voorsprong. Aan beide kanten werd er niet veel gescoord, maar de thuisspelende dames wisten net iets vaker het net te vinden. Daarom gingen we met een 11-7 achterstand de kleedkamer in.

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en daarom begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Er werd goed samengespeeld en gevochten voor elke bal. Dit leidde ertoe dat wij Bentelo naderde tot 1 punt. We besloten risico te nemen en een man meer situatie te creëren door de keeper te wisselen voor een speelster. Dit pakte helaas niet goed uit. De handbalsters uit Bentelo maakte hier gebruik van en wisten met nog 3 minuten op de klok 3 punten voorsprong te pakken.

Niets is echter onmogelijk in het handbal, maar we voelde de bui al hangen. We wisten niet meer dichtbij te komen en ondanks onze strijdlust in de tweede helft, konden wij de punten niet mee naar ‘t Zand nemen.

Na 60 minuten stond er een eindstand van 22-19 op het scorebord. We kwamen net te kort terwijl we juist nu de punten zo hard nodig hebben. Volgende gaan we weer volop strijden voor behoud in de tweede divisie.

We spelen dan om 13:00 uur tegen Zenderen Vooruit in de Multitreffer.
Kunnen we dan ook weer op uw steun rekenen?

Vrone E1 – Geel Zwart E1                  13-19              zaterdag 29 februari 2020

Eindelijk weer handballen en het team is weer compleet. Helaas wordt er bij de E geen inhaal wedstrijden gespeeld, waardoor we een super mooi potje tegen DSS niet kunnen spelen en dat waarschijnlijk een kampioenschap kost, maar ja daar moeten we ons bij neerleggen.

We gaan in de middag naar Vrone in St Pancras. Rosa staat de eerste helft weer op doel en ze heeft er duidelijk zin in. Ze is ook zo’n beetje de enige die echt fit oogt, want de rest heeft duidelijk een logeerpartijtje gehad, maar ondanks een trage start, waarin we het eerste doelpunt dan wel binnen hadden, liepen we daarna wel achter tot 3-1, maar hielden we Vrone wel bij. Dit wordt nog wel een potje waarvoor geknokt moet worden en dat is niet verkeerd. Doelpunten deze wedstrijd komen van Dawn, Jasmijn, Pleun, Jennah en Rosa. Goed gewerkt meiden. Daarbij waren er uiteraard nog de vele mooie aanspeelballen. Dawn en Sam raken nog even aan de kant ivm ledematen die met hun in contact gekomen zijn. Leuk hè handbal!! Vrone moeten we niet onderschatten en als er een gaatje in onze verdediging is, dan zijn ze erdoor en scoren ook. De eerste helft gaan we teveel met 3 man op 1 aanvalster en dan vallen er echt gaten. De ruststand is 7-7. Alles kan nog gebeuren en spannend is het wel.

De snelheid zat er nog niet in, in de eerste helft en daardoor liep het nog wat moeizaam. Tot Jasmijn duidelijk versnelling aangeeft en soms heb je dat nodig om het team even mee te nemen. Ook Dawn kreeg de snelheid goed te pakken en uiteindelijk loopt het hele team na de rust weer met zijn allen in de aanval. Pleun had weer mooie aanspeelballen en als ze niet recht op de keeper gooit, dan zitten ook haar ballen er mooi in. Jennah haar aanvallen zijn niet echt snel, maar met een mooie schijnbeweging weet ze toch altijd wel haar punten te pakken. Van Nikki en Rosa weinig gemerkt van hun blessures, dus dat is ook weer om blij van te worden. Jaylisa had niet het gevoel dat ze goed bezig was op het doel in de 2de helft, maar dat is mij niet opgevallen, iedereen heeft wel zijn dingetjes in een wedstrijd, volgende keer gaat het vast weer beter. Nikki was goed bezig met verdedigen maar ik miste nog wel een beetje haar felheid daarin. Mieke was ook niet helemaal zeker van haar zaak en ik ga ervan uit dat de volgende wedstrijd weer met meer overtuiging gespeeld wordt. Je kan het gerust wel.

En meiden onthoud in een wedstrijd, kijk naar wat je kan doen om het beter te maken in de wedstrijd en niet naar de dingen die niet naar je zin gaan, want als je je daar op focust, dan gaat het zeker niet makkelijker.

Dan toch even gemeld aan de scheidsrechters, dat de keepster van Vrone niet meer met bal terug in het doelgebied mag, maar dat hadden ze zelf ook net besproken en daarop kregen wij te horen dat we niet met gestrekte armen mogen verdedigen en niet zijwaarts, dus ook weer een puntje om mee te nemen.

Een super spannende pot, waarin je in de 2de helft kan zien hoe ze zich weer herstellen en samen het spelletje afmaken. Ook dat we, als het niet goed gaat, we dat niet op elkaar afreageren (zoals de tegenpartij dat wel weer even deed), maar op de tegenpartij en de scheidsrechters (op de reservebank wordt alle frustratie eruit gegooid). Ha ha, dat is altijd beter, maar na even naar ze luisteren, toch de meiden laten focussen op wat ze willen bereiken en kunnen doen. We sluiten af met een welverdiende 13-19 en ben ik een tevreden coach.

Na de wedstrijd renden de meiden naar John Zeeuw toe, die ook was komen kijken naar de wedstrijd, dat is heel erg leuk en stimulerend ook. Dus bedankt daarvoor John en uiteraard ook voor de familie Opgelder, Quirien en Ellen die ook helemaal waren komen kijken. Dan bedank ik de rijders George en Susan en laatst genoemde ook voor het super goed mee coachen. Volgende week mogen we thuis spelen tegen D.W.O.W E1 om 10:55.