Welkom in ’t Zand. Een pittoresk dorp, gelegen in de kop van Noord-Holland in de voormalige gemeente Zijpe en sinds 1 januari 2013 de gemeente Schagen. Een dorp met 2300 inwoners dat zijn identiteit ontleent aan het Noord-Hollands kanaal dat er dwars doorheen loopt.

Op deze site, in het leven geroepen door de Dorpsraad ’t Zand, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten en de Zakenclub, is alles te vinden over dit Kanaaldorp. Van de winkels tot en met de sportverenigingen en van de bouwplannen tot de oude panden die de geschiedenis uitbeelden.

Verbonden door een vlotbrug, een rijk verenigingsleven en de nodige culturele activiteiten vormt ’t Zand een hechte gemeenschap. Een dorp van nuchtere Noord-Hollanders waar het ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ telt. Behalve gedurende de vier dagen kermis in het tweede weekend van oktober.

’t Zand biedt ook volop mogelijkheden: als voormalig groeikern van de gemeente Zijpe is het een dorp vol dynamiek. Jonge mensen zijn door nieuwbouw in hun dorp blijven wonen. Het bedrijfsleven kan op de twee aanwezige bedrijfsterreinen ook goed aarden. Niet alleen door de uitstekende bereikbaarheid en gunstige ligging, maar ook door de mentaliteit van ‘hard werken en niet zeuren’. Een mentaliteit die gebaseerd is op een groot onderling vertrouwen. Dat maakt dat Zandtemers ook gastvrij zijn. Je kunt dat zelf ervaren.

Kortom, welkom in ’t Zand!