Samen tot bloei in een IKC

“Het is een feestje heel het jaar,” zongen alle leerlingen uit volle borst. Op hun recent vernieuwde schoolplein brachten ze het nieuwe schoollied ten gehore ten overstaan van hun ouders en vele belangstellenden uit het dorp. Baby Gijs van de kinderopvang en Elin uit groep 8 hadden de eer om het lint door te knippen waarmee IKC de Bloeikas officieel geopend werd.

“Anno nu is het samen leren en spelen de normale gang van zaken binnen ons gebouw,” zegt Teske Mensonides, directeur van Sarkonschool Sint Jozefschool. Samen met Annika Bregman (directeur Surplusschool de Zandhope) neemt ze de dagelijkse schoolleiding voor haar rekening. “Dat samen is niet altijd zo geweest. De eerste voorzichtige stappen werden in 2008 gezet, toen onze beide basisscholen, de peuterschool, bibliotheek, de hobbyclub en de muziekschool tegelijkertijd dit gebouw betrokken. Het samenwerken stond destijds nog op een laag pitje.”

Nieuwe indeling
In de loop van de jaren werd de wens om samen te werken echter groter en werd er ook steeds meer onderling gedeeld en geleerd van elkaar. Er ontstond daardoor een behoefte aan een andere inrichting, zowel voor binnen als buiten. Dit leidde in 2020 tot een andere indeling van het pand en recent tot een groener, uitdagender, actiever en vooral een  gezamenlijk schoolplein.

Een voorbeeld
“Er is door alle betrokken partijen hard aan gewerkt met als resultaat het ontstaan van IKC De Bloeikas. Een plek voor alle kinderen van ’t Zand en omgeving. Een plek waar ze van baby tot tiener alle kansen en mogelijkheden krijgen,” licht een trotse Teske toe. Annika vult haar met minstens zoveel enthousiasme aan: “Alle onze leerlingen zitten door elkaar en kennen elkaar goed. Er is hier echt sprake van samen groeien en bloeien, zoals ook in het schoollied te horen is. Wat ons betreft zijn we een goed voorbeeld dat hopelijk vele scholen en kinderopvangorganisaties doet laten volgen.”

FOTO: Marc Moussault

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info