De Pen is bij… Tom Deutekom

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer.

De pen is deze keer bij… Tom Deutekom. “Geboren in januari 1948 en nu dus gepensioneerd. Gewerkt bij zeepfabriek de Grada in het onderhoud, bij technisch installatiebureau Th. J. Ooijevaar, slechts korte tijd in de verzekeringen en nog 37 jaar bij Hoogovens, nu Tata, in de ploegendienst. In mijn jonge jaren nog veel weekenden gewerkt als barman in café Kennedy aan de Oude Rijksweg. Tussen al het werken door ook nog vijftien jaar de redactie en de druk van het sportblad van ’t Zand ‘De Sportvriend’ gedaan. Al 42 jaar gelukkig getrouwd met Gré Woudenberg en trotse vader/ schoonvader/opa van Rob en Ellen, Marian en Arnold en de kleinkinderen Nick, Sanne en Teun.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Geboren in de Korte Belkmerweg, dus mijn hele leven al Zandtemer
Wat bevalt je aan ’t Zand?
De gemoedelijkheid, de gezelligheid en natuurlijk de mooie dorpsfeesten als carnaval, Zandstock en natuurlijk de kermis met de harddraverij. En ook de sportactiviteiten in ons dorp en laten we het vrijwilligersleger van Zandtemers niet vergeten die veelal achter de schermen hun werk doen.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het uitzicht vanuit ons huis aan de Mauritsstraat naar het hertenkamp, maar ook een heel mooie plek is ons kerkhof welke volgens mij behoort tot het mooist aangelegde en bijgehouden kerkhof van de regio, maar misschien wel van het hele land.
Wat is je mooiste herinnering?
Het is bijna een standaard antwoord voor iedereen, maar de geboorte van de kinderen en kleinkinderen zijn toch wel de grote uitschieters, maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik heel veel mooi dingen heb mogen meemaken zoals vele verre vakanties naar mooie oorden waaronder safarireizen naar Kenia.
Waar kun je o.a. van genieten?
Van het oppassen op de kleinkinderen (en ook van het moment als ze weer opgehaald worden). Fitness, tennis, sportfietsen en biljarten en nog wat verenigingsdrukwerk en drukwerk voor kerkdiensten en de Schalmei maken, zijn de dingen waar ik me momenteel het meest mee bezig houd.
Wat mist ’t Zand?
’t Zand mist een mooie dorpskern met een plein in de buurt van de kerk waar dit thuishoort zoals dat in vele ander dorpen het geval is. Maar naar verluid wordt hier door de dorpsraad aan gewerkt om het bestaande plein te reorganiseren. Hopelijk zullen ze hierin slagen.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Bijna nergens voor, maar als er ergens hulp geboden moet worden zou het voor mij geen punt zijn om mij daarvoor te wekken.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik weleens: wat is ’t Zand nou helemaal, maar ik zou er voor geen goud vandaan willen !!!!
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Gerard Schouten, omdat deze man zich geweldig inzet voor de leefbaarheid in ’t Zand.