Zestiende Nederlands kampioenschap Leliekeuren

Het zestiende Nederlands kampioenschap Leliekeuren wordt vanaf woensdag 7 mei gehouden in BolleNoord. Dit jaar worden er weer vijf wedstrijden gehouden. Naast 7 mei zijn de keuringsdata 14, 21, 28  mei en 4 juni.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand

Na de laatste keuring op 4 juni is de prijsuitreiking om 20.00 uur. Er kan de laatste keer gekeurd worden tot 19.00 uur. Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd op het topklassement. Wekelijks wordt er een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement en de beste senior. Voor de junioren zijn er filmbonnen te winnen. Iedere deelnemer kan één keer winnen. Op 4 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degene die over 4 weken (1 week is reserve) de beste score hebben behaald.

De organisatie heeft onder andere als doel het lelievak te presenteren. En om met name de jeugd enthousiast te maken voor deze prachtige bloemen. En natuurlijk voor het boeiende bollenvak. De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop, Elaine Vlaming en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgt door Mak Breeding BV, Gebr. Vletter & den Haan, World Breeding BV, Royal van Zanten, De Jong Lelies en Marklily CV.
Volg NK leliekeuren ook op Facebook. De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina en www.leliekeuren.nl.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

FOTO AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info