Lindsey Pegram kan kampioen worden in haar ‘eigen’ ‘t Zand

De kans bestaat dat Lindsey Pegram op maandag 15 oktober haar eerste pikeurstitel op de kortebaan viert in haar ‘eigen’ ’t Zand. De inwoonster van het dorp in de kop van Noord-Holland gaat aan de leiding in het klassement, maar heeft volop concurrentie van Manon Pools. Mogelijk valt op de Keinsmerweg, tijdens de laatste kortebaan van het seizoen, de beslissing. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig seizoen eindigde Pegram als tweede in dit klassement, achter John de Leeuw. De Hoofddorper was vier jaar achterelkaar de beste, maar lijkt dit jaar afstand te moeten doen van de troon. Op het moment van schrijven heeft Pegram negen punten voorsprong op Pools. Met onder andere Calistokingsdeep, Eliot Charisma en Southwind Raptor heeft ze goede paarden tot haar beschikking om tijdens de laatste kortebanen, en wellicht ook in ’t Zand, punten te pakken.

Andere klassementen

Ook de strijd om het klassement ‘Paard van het jaar’ kan nog spannend worden. Doc Holiday presteert uiterst stabiel en heeft daardoor een voorsprong van zes punten opgebouwd op Hero Baldwin. Ook de achterban van Calistokingsdeep en Southwind Raptor mogen nog hopen op de titel.

Bij de trainers en leerlingen lijkt de strijd wel gestreden. Hans Bot heeft de beste papieren om zijn titel bij de trainers te prolongeren. Bo Sprengers staat er het beste voor in het leerlingenklassement.

’t Zand huldigt traditioneel de kampioenen tussen de omlopen door. De huldigingen vinden pas plaats vanaf het moment dat de beslissingen zijn gevallen. Het zou niet voor het eerst zijn wanneer de laatste ritten cruciaal zijn!

Deelnemers en loting

Welke paarden er op maandag 15 oktober aan de start verschijnen, is bekend op donderdag 11 oktober. De paarden met de hoogste seizoenswinsom hebben voorrang bij de inschrijving. Deze manier van loting zorgt doorgaans voor een spectaculaire koers. Het deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info