150 laadpunten in gemeente Schagen

150ste laadpunt geplaatst in Petten
Het 150ste laadpunt is in de afgelopen periode gerealiseerd in gemeente Schagen. Deze plaatste de gemeente in Petten (op het parkeerterrein aan de Spreeuwendijk). Meerdere bewoners in Petten vroegen een openbare laadpaal aan. Daarnaast zag de gemeente de behoefte voor openbaar laden bij de vele bezoekers aan het kustdorp. Vlak voor de zomervakantie zijn in Petten twee openbare laadpalen geplaatst. Dit zijn vier openbare laadpunten (twee laadpunten per laadpaal).

Omgaan met laadpalen in openbare ruimte

Gemeente Schagen heeft de ambitie om te voldoen aan de vraag naar openbaar laden om zo elektrisch rijden te faciliteren. Recent is de vraag naar openbaar laden voor de toekomst onderzocht door een extern bureau. Op basis hiervan kan de gemeente het beleid actualiseren. Zo voldoet de gemeente niet alleen aan de vraag, maar wordt er ook verantwoord omgegaan met de beschikbare openbare ruimte. “Het is niet mogelijk om bij iedereen een openbare laadpaal voor de deur te plaatsen. Tegelijkertijd wil je niet dat elektrische rijders te ver moeten lopen vanaf huis. Verder bekijken we of de parkeerdruk niet te hoog is in de omgeving. Je reserveert als gemeente namelijk twee parkeerplekken voor het laden. Dit alles moet in balans zijn. Het is goed dat openbaar laden nu ook voor bewoners en bezoekers in Petten mogelijk is”, zegt wethouder Heddes.

Een overzicht van de openbare laadpalen
Als een inwoner niet over een eigen parkeerplek beschikt dan kan er gebruik worden gemaakt van de openbare laadpalen. Een overzicht van de laadpalen te vinden op www.laadkaart.mrae.nl. Daar staan ook de locaties waar de komende periode nog laadpalen worden gerealiseerd en waar in de toekomst mogelijk een laadpaal kan komen. Mocht er toch een openbare laadpaal in de buurt gemist worden, dan kan er een aanvraag worden gedaan. Dat kan alleen als de bewoner niet beschikt over een eigen parkeerplek en als er geen laadpaal in de directe omgeving is (tenzij de laadpaal in de buurt heel veel wordt gebruikt). Een aanvraag indienen kan via: https://laadpaal.mrae.nl/.

 

Bron foto: gemeente Schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info