Winnaars van de verkiezing “ondernemer van het jaar ” 2022 !

Café De Jonge Prins winnaar Publieksprijs

’t ZAND – Het was dit jaar de eerste keer dat Café De Jonge Prins genomineerd werd voor de Zandtemmer Ondernemersverkiezing. Eigenaren Melvin en Manon van Hurck beleefden een spannende avond en hadden dochter Yara mee. Voor het ondernemende koppel was het een thuiswedstrijd, de nieuwjaarsreceptie werd namelijk gehouden in Café De Jonge Prins zelf.

De zaal was goed gevuld met ondernemers uit ’t Zand. Manon beschrijft de sfeer als leuk, gezellig en ongedwongen. “Het is hier ons kent ons. Of we gespannen zijn? Nou, onze dochter vindt het spannender dan wij zelf. Toch kan ik niet ontkennen dat ik er vannacht van gedroomd heb. Je bent er toch wel mee bezig. De uitkomst van mijn droom was onbekend,” lacht Melvin.

Bekendmaking uitslag

Bij het bekendmaken van de uitslag verschijnt er een brede glimlach op de drie gezichten. Yara maakt een sprongetje in de lucht en kijkt haar ouders vol bewondering aan. “We zijn heel erg trots,” glimlacht Manon. “Het is een mooie onderscheiding van waar je de afgelopen jaren mee bezig bent geweest. Het is een kroon op je werk. Daarbij is het een mooie waardering van je achterban. Er wordt op gestemd door de mensen die bij je komen,” vult Melvin aan.

Kansen

In 2020 zijn Manon en Melvin met Prins Heerlijk begonnen, het restaurant in de zaal. “Deze zaal werd eigenlijk gebruikt voor feesten en partijen. Nu komen mensen hier doordeweeks en in het weekend een hapje eten. We hebben een fantastische keukenbrigade en een goed personeelsbestand. Een topteam dus! Dat geldt ook voor onze dochter, als ze een vrij uurtje heeft rent ze mee met ons. Dat alles bij elkaar geeft je een trots gevoel,” meldt Melvin.

In 2023 liggen er nog veel kansen voor Café De Jonge Prins. “Ons restaurant-idee is door de corona naar voren gehaald. Het restaurant is gaan groeien door mond-tot-mond reclame. Dit jaar kunnen we meer doen met partijtjes, menuutjes, evenementen en toerisme. De basis is gelegd. Wat nu overheerst is trots. Het is een ‘wij’ gevoel. Als je dan merkt dat het publiek de moeite neemt om een stem op jou uit te brengen… dat is waanzinnig.”

Aannemersbedrijf PN Dekker & Zns winnaar Vakprijs

’t ZAND – Voor bovengenoemd aannemersbedrijf betrof het de vierde nominatie. Twee keer eerder won PN Dekker & Zns de Publieksprijs. Fons Dekker vindt het niet zo spannend, zo laat hij aan het begin van de avond weten: “Ik laat het op mij afkomen. We hebben in elk geval al vier winnaars, dat weten we zeker. De sfeer zit er goed in, laat de uitslag maar komen!”

Ontlading

Fons, Herman, Jos en Annemieke van PN Dekker & Zns runnen het bedrijf met zijn vieren. “Of wij het verwacht hadden de Vakprijs te winnen? Je hebt altijd stille hoop, maar ik verwachtte het écht niet! We hebben geduchte concurrenten. Het voelt euforisch en het is een eer om gekozen te worden,” laten Fons en Annemieke weten. Ze omschrijven het als een waardering voor wat je doet, het wordt gezien.

De kracht van het bedrijf is volgens Fons door te doen wat je zegt en door te zeggen wat je doet. “Doe maar gewoon normaal en blijf lekker werken,” voegt Annemieke hieraan toe. In 2023 gaan ze door met wat ze al deden. “We zijn helemaal niet van plan om groter te groeien en naast onze schoenen te gaan lopen. Doe maar normaal, dat hebben we altijd al gedaan en dat blijft zo.” Het personeel werd na de uitslag direct door Annemieke ingelicht middels een enthousiast appje. Blijdschap alom bij het team!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info