Doko nieuws van 27.02.2023

VAN DE VOORZITTER

Volop activiteiten voor de jeugd de komende weken: op zondag 12 maart een uitwisseling met tafeltennisvereniging PingPong uit Alkmaar en misschien later dit seizoen ook nog een uitwisseling met de jeugd van DOV uit Heerhugowaard. De kans voor onze jeugdleden om de krachten te meten met leeftijdsgenoten van andere clubs, dus jongens en meisjes geef je vooral op en doe mee.
Ook het uitgestelde jubileum jeugduitje komt er nu  binnenkort echt aan. Maar voor die tijd eerst nog een tweede jeugdclinic met MJ Tafeltennis en wel op 8 maart voor de schooljeugd in Callantsoog.  Hopelijk is de jeugd daar net zo enthousiast als die in ’t Zand.

Nico

PROGRAMMA

===========

Vr. 03-03    20.00 uur     US 5  –   DOKO 1     Ron, Ingmar, Michael

Vr. 10-03    20.00 uur     Haarlem 1 – DOKO 1      Ron, Ingmar, Michael

Vr. 10-03    20.00 uur     De Victors 4 – DOKO 2  Jacco, Martin, Nico

Vr. 10-03    20.00 uur     DOV 8  –  DOKO 3           Arjan, Chris, Sandra

 

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde op zaterdagavond uit tegen Olympia 2. Een bekende tegenstander dus vooraf werd ingeschat dat het mogelijk was om een aantal punten binnen te halen. En dat werd ook gedaan! Na een voortvarende start van Ron (winst op Erik) en Ingmar (winst op Harry) moest Michael zijn meerdere erkennen en verloor van Peter. Door een mooie overwinning van de dubbel, 4-11 in de vijfde set, werd het 1-3. Ron maakte hier door te winnen van Harry 1-4 van. Michael had helaas niet genoeg in te brengen en verloor van Erik maar door een mooie overwinning van Ingmar op Peter werd het 2-5. Helaas ging de derde partij van Michael ook verloren en moest Ron het opnemen tegen Peter. Het werd een vijfde game en helaas ging deze met 11-9 verloren. Ingmar probeerde in de laatste wedstrijd de winst binnen te halen maar verloor helaas van Erik. Zodoende werd het een 5-5 gelijkspel. Een mooi resultaat tegen de nummer twee uit de poule.

DOKO 2 speelde op vrijdagavond uit tegen Olympia 4. Jacco en Martin kregen deze week versterking van Sandra, althans dat was de bedoeling. Echte versterking kon ze helaas niet brengen, met een klein griepje onder de leden niet fit genoeg om voldoende tegenstand te geven zodat alle drie de partijen verloren gingen. Bij Martin liep het helaas ook niet zoals het zou moeten, de schouder speelde helaas al snel op en het wilde gewoon niet. Ook zijn partijen gingen verloren. Jacco wist gelukkig de eer te redden. Met 12-14, 4-11 en 10-12 wist hij van Ruud te winnen en later op de avond wist hij van Jenna te winnen. Helaas niet van Wilma, dat blijft toch een lastig spel. De dubbel is dit seizoen nog niet gewonnen maar daar kwam vanavond verandering in. Ik weet het niet zeker maar volgens mij kwam dat door goede coaching 😉. Al met al werd het een 7-3 nederlaag.

DOKO 3 speelde ook uit bij Olympia. Het zou een zware avond worden, Olympia staat al vanaf het begin van de competitie bovenaan, en deze positie raken ze denk ik niet meer kwijt. Ton, Arjan en Chris begonnen echter vol goede moed en gingen proberen zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Het idee was goed, de uitvoering iets minder. Het bleken inderdaad lastige spelers te zijn, en de noppen op het zwarte kantje werkten ook niet mee. Pas bij een tussenstand van 5-0 wist Arjan een punt te scoren. Met 10-12, 10-12, 11-2, 13-11 en 10-12 was het net aan maar het punt was binnen! Dat smaakte naar meer en de volgende partij tegen Jan werd vrij eenvoudig gewonnen. Helaas voor Ton en Chris geen overwinning zodat het uiteindelijk een 8-2 nederlaag werd.

 

Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info