AFSLUITING SEIZOEN DOS MET LAUS SCHILDER KAMPIOEN

In een gezellige bijeenkomst werd op 11 mei door de leden van DOS met hun partners het seizoen 2022/2023 afgesloten met bekendmaking van de eindstand overall.

Tijdens het seizoen had al een kleine prijsuitreiking plaatsgevonden van de als tussenronde gespeelde competitie Bandstoten.

De al bekend zijnde Herfstkampioen Arie van Loon en Voorjaarskampioen Laus Schilder werden nu geprezen om hun prestaties en ontvingen daarvoor nu een mooie beker. Peter Quist werd geroemd om zijn constante spel, hij speelde in beide competities een exact gelijk gemiddelde, hetgeen in de bijna 50-jarige geschiedenis van DOS kon worden opgetekend. Ook Herman Dekker werd geprezen om zijn prachtige spel, wat heeft geleid tot een hoogste serie van 67, maar ook tot het laagste gemiddeld aantal poedels per wedstrijd.

Hierna werden de nummers 1 tot en met 3 over het gehele seizoen bekend gemaakt. Kampioen is geworden Laus Schilder, hetgeen door ieder als een hele bijzondere prestatie werd erkend. Dit vooral omdat Laus ten opzichte van het voorgaande seizoen 33% meer aan caramboles moest maken.

Laus werd gevolgd door nummer 2 Jan Bakelaar en nummer 3 Arie van Loon. Zij werden door voorzitter Cor van der Hulst voorzien van een prachtige bos bloemen als ook een mooie blijvende herinnering.

Alle leden ontvingen een overzicht van eindstanden van de competities, overzichten van alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden met als extra informatie ranglijsten op hoogste series, op aantal poedels en een overzicht van de persoonlijke scores van wedstrijdsecretaris Adriaan Jongejan.

Laus en Jan kunnen door deze prestaties mee doen met de Clubkampioenschappen van ’t Zand en als één van de twee verhinderd is zal die plaats ingenomen worden door Arie van Loon. Bij het presenteren van deze was nog niet bekend

De leden werden tijdens deze feestelijke afsluiting ook bezocht door Guda Dekker. Zij had een “Onder Koffer” onderzoek ingesteld in verband met geruchten van ongeregeldheden in het voorafgaand seizoen. In haar verslag van haar onderzoek deed ze kond van haar bevindingen naar het naar alle leden ingestelde onderzoek. Dit werd door alle aanwezigen bijzonder op prijs gesteld.

Afscheid werd genomen van Jan Bakelaar. Hij is gedurende het seizoen verhuisd naar Tuitjenhorn en gaat proberen daar net zo’n gezellige club te vinden.

Met het vertrek van Jan zijn er voor mensen die dat willen mogelijkheden om lid te worden van deze club. Er is ruimte voor 1 tot 3 nieuwe leden. Informatie daarover kunt  u verkrijgen bij voorzitter Cor van der Hulst of met secretaris Ton Smit.

Al met al een heerlijke, gezellige en geslaagde avond met wederom de uitstekende verzorging van De Jonge Prins Afscheid van elkaar werd genomen met een door voorzitter Cor aan alle leden gegeven prachtige bos tulpen.

DOS Eindstand seizoen 2022-2023

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info