Avonturenparadijs Land van Fluwel nu ook rookvrij

Woensdag 13 juli onthulden wethouder Cor Quint en bedrijfsleider van Land van Fluwel Suzan Romar een Rookvrij-bord bij Avonturenparadijs Land van Fluwel in Sint Maartensvlotbrug. Dit bord geeft aan dat het gehele terrein rookvrij is.

 

Wethouder Cor Quint maakt zich er sterk voor dat in de omgeving waar kinderen komen niemand meer rookt. Zo ook in de toeristische sector. Wethouder Quint: “Ik ben blij dat ook de toeristische sector zich inzet voor een rookvrije gemeente”. De gedachte is dat hoe minder de jeugd rokende mensen ziet, hoe minder dit normaal lijkt of aantrekkelijk om na te doen. Ook worden kinderen zo beschermd tegen het schadelijke meeroken. Quint: “Hoe mooi zou het zijn als geen enkele jongere in zijn omgeving wordt geconfronteerd met rokende mensen.”

 

Iedereen kan een steentje bijdragen

Suzan Romar: “We zijn heel blij dat Land van Fluwel Rookvrij is. Op deze manier dragen we een steentje bij aan het creëren van schone en gezonde plekken voor kinderen. Daarbij vind ik een rookvrije werkomgeving voor ons personeel van belang.” Sigge van der Veek (oud-wethouder gezondheid en mede-eigenaar van Land van Fluwel) vult aan: “Bij Land van Fluwel komen veel kinderen. Als ondernemer vind ik het belangrijk dat onze bezoekers, jong en oud, kunnen genieten in een rookvrije omgeving.”

 

Rookvrij-borden brengen op een positieve manier over dat het niet logisch is om te roken op een locatie waar kinderen komen. Met een Rookvrij-bord wordt iedereen gevraagd om de locatie samen rookvrij te houden. Iedereen is en blijft welkom bij de rookvrije plekken. Wel wordt aan mensen die roken gevraagd om kinderen het goede voorbeeld te geven. En daarom alleen buiten het zicht van kinderen en buiten de rookvrije plekken te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten.

 

Gratis stoppen met roken

Mensen die roken en soms dat al lange tijd doen, weten hoe moeilijk het is om hier vanaf te komen. Daarom is er gratis hulp vanuit de basisverzekering. Wie blijvend wil stoppen met roken, kan veel informatie en hulp vinden op www.ikstopnu.nl (gratis vanuit je basisverzekering) of gratis bellen met de Stoplijn via 0800-1995 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info