Bericht van het Jb Bregman biljarttoernooi

Beste biljartvrienden,

Het jaar 2017 nadert zijn einde. Tijd dus voor een korte terugblik, voor ons in het bijzonder op het 39ste Jb. Bregman biljarttoernooi. Een prachtig toernooi waaraan 136 biljarters deelnamen.

Burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen, waartoe Zijpe nu immers behoort, verrichtte de opening en vervolgens stond het toernooi, zoals eigenlijk gebruikelijk kunnen we wel zeggen, bol van de spanning. Want wie wil er nou niet een jaar lang Zijper biljartkampioen zijn. Ondanks de verbeten strijd overheersten echter de gezelligheid en sportiviteit, ’s middags bij de senioren (69 jaar en ouder) en ’s avonds bij de junioren (50+).

De afsluitende zondagmiddag stond bijna geheel in het teken van de finales. Bijna, want we stonden stil bij het feit dat Hein Deutekom uit ’t Zand en Dick Jager uit Callantsoog voor de 25ste keer meededen. Willem Kramer uit Burgerbrug deed voor de 35ste keer mee.  Jongste deelnemer was Fred Baas uit Schagerbrug en de oudste Henk van Dijk uit ’t Zand. Voorts werd afscheid genomen van Adriaan Klaver. Hij was maar liefst 24 jaar bestuurslid van de organiserende stichting.

Er  werden buitengewoon spannende partijen gespeeld waarbij menig zweetdruppeltje vloeide en waarvan het publiek optimaal genoot. Bekwame tellers en schrijvers zorgden ervoor dat alle partijen in goede banen verliepen. Uiteindelijk mochten de heer Jan Bierhaalder uit ‘t Zand (bij de junioren) en de heer Albert van der Wal uit Callantsoog (bij de senioren) de kampioensbeker in ontvangst nemen uit handen van wethouder Ben Blonk. Beide heren mogen zich nog een paar maanden Zijper kampioen noemen. Want het bestuur en de contactpersonen in de verschillende dorpen zijn al weer druk doende met de organisatie van het 40ste toernooi.  Een jubileumeditie.

Het aanstaande toernooi wordt gespeeld van donderdag 8 maart tot en met zondag 11 maart 2018. Wij raden u aan deze datum alvast in uw agenda te noteren. Want we zien u dan graag allemaal weer terug bij het toernooi dat eigenlijk ook een soort van reünie is. Een reünie van Zijpenaren, want dat blijft het.  

Als voorproefje op het aanstaande toernooi kunt u alvast een kijkje nemen op www.jbbregman-toernooi.nl, voor foto’s en uitslagen van het afgelopen jaar.

Voor nu rest ons u allen fijne Kerstdagen, een prettige jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2018 toe te wensen.

 

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Jaap van der Ploeg, secretaris.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info