Bloembakken voor verzorgingstehuizen in Schagen

Het voorjaar is in volle gang. Het begint overal weer prachtig groen te worden en alles bloeit en groeit. Door de coronamaatregelen mag iedereen nog wel een ommetje maken in zijn eigen buurt. Daar genieten mensen van het groen in de tuinen en plantsoenen. Wethouder Hans Heddes; “Groen is belangrijk want het heeft een grote invloed op ons welzijn, al beseffen we ons dat lang niet altijd.” Helaas kan niet iedereen een ommetje maken, de mensen in verzorgingstehuizen moeten echt binnen blijven. Daar komt nog bij dat veel activiteiten zijn gestopt en ze nauwelijks bezoek mogen ontvangen. De gemeente Schagen wil daarom graag iets doen voor haar ouderen. Daarnaast is het ook een blijk van waardering voor het verzorgend personeel in de verzorgingstehuizen, dat fantastisch werk verricht onder deze moeilijke omstandigheden.

Bloembakken
De afdeling openbaar gebied van de gemeente Schagen zorgt er altijd voor dat het groen in de straat en parken goed wordt onderhouden zodat iedereen daar van kan genieten. Omdat de ouderen in de verzorgingstehuizen nu niet naar het park toe kunnen, brengen zij een beetje fleurig groen naar de verzorgingstehuizen. Afgelopen maandag plaatste Hoveniersbedrijf Stef van den berg uit Callantsoog bij bijna ieder verzorgingstehuizen een paar mooie grote bloembakken gevuld met kleurige geraniums en petunia’s. Later deze maand krijgen de overige verzorgingstehuizen mooie bakken geplaatst. Daarnaast verzorgt het hoveniersbedrijf de bloembakken goed zodat ze tot in de herfst mooi blijven bloeien.

“Het is maar iets kleins. We hopen dat het een beetje vreugde brengt in deze tijd die veel van ons vraagt. Hou vol, blijf thuis maar blijf ook in beweging en geniet eens extra van het groen in je eigen buurt,” aldus wethouder Hans Heddes.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info