DOKO-nieuws 04-12-2023

Van de voorzitter

Afgelopen vrijdag speelden de competitieteams hun laatste wedstrijd van
deze najaarscompetitie, thuis in onze eigen gymzaal.
Het kampioenschap van DOKO 1 was natuurlijk al een feit en ook voor DOKO
2 stond er niets meer op het spel, het was al zeker
dat ze zich zouden handhaven in de 3e klasse. Alleen DOKO 3 had nog een
theoretische kans op het kampioenschap.
Hoe het afgelopen is leest u in het stukje van Sandra. Laat ik het erop
houden dat er nog ruimte is voor verbetering.
Afgezien van de sportieve resultaten was het een gezellige afsluiting
van het seizoen.
Ondertussen zijn/worden deze week de flyers huis aan huis rondgebracht voor
de hyacintenactie en speelt de jeugd zich
warm voor het scholierentoernooi. Mooie activiteiten om naar uit te
kijken. Ik wens u alvast een mooie decembermaand.

Nico

 
PROGRAMMA

===========
Vr. 08-12   intern toernooitje voor de senioren
Vr. 15-12  vanaf 16.00 uur  Hyacintenaktie
za. 16-12  vanaf 09.30 uur  Hyacintenaktie
UITSLAGEN
==========
Afgelopen vrijdag werden de laatste wedstrijden van de Najaarscompetitie gespeeld. DOKO 1 speelde thuis tegen Backhands 1, de nummers 1 en 2 van de poule. Uit werd er nog met 7-3 gewonnen maar de tegenstander kwam nu met een andere opstelling en dit leverde ook een andere eindstand op. Ron won zoals gebruikelijk zijn drie partijen en eindigt hiermee op een volle 100 % score!! Ingmar en Michael hadden het wat moeilijker deze avond maar gelukkig wisten zij ieder één partij te winnen: Ingmar zonder problemen van Jeroen en Michael in een super spannende pot van Ben (14-12 in de vijfde game!). De dubbel werd helaas in vijven verloren zodat er een 5-5 gelijkspel op het scorebord kwam te staan. Ondanks dat volgde nog een huldiging door onze voorzitter. Met wat lekkers en wat leuks werd het kampioenschap ook thuis nog gevierd!
DOKO 2 mocht aantreden tegen de kampioen Polisport 2. Uit werd het een duidelijke 10-0, nu gingen Martin, Hans en Jacco er alles aan doen om de nul weg te spelen. Helaas staan er duidelijke cijfers op papier. Pas in de zevende partij kwam het tot een vijfde game maar Jacco verloor deze helaas met 8-11. De overige partijen gingen drie keer in vieren en zes keer gewoon in drieën.  Jaap, Martijn en Wouter waren deze keer ook gewoon een maatje te groot. Uiteindelijk eindigt DOKO 2 met 31 punten op de vierde plaats.
Bij DOKO 3 kon er nog van alles gebeuren. Met slechts drie punten achter op de nummer 1 kon er bij een ruime overwinning en matige score van DOV 8 zelfs nog een kampioenschap binnengehaald worden maar dat zou zeker niet eenvoudig zijn. Tegenstander DOV 7 was zeker van plan hier een stokje voor te steken. In de sterkste opstelling kwamen zij naar ’t Zand en gingen voortvarend van start. Na een 1-1 tussenstand liepen zij uit naar 1-5 en via 2-6 werd het uiteindelijk nog 4-6. De partij van Nico tegen Bert was heeeel spannend, Nico had deze bijna in de tas maar een rand- en netballetje nekte hem en nadat ook de enkel licht verstuikt werd was de rek er uit en ging het punt naar Bert. Sleutelpartij in deze wedstrijd was de laatste pot. Chris tegen Kees. De eerste game ging met 7-11 naar Kees maar Chris wist keurig en heel knap te herstellen en won daarna drie games op rij. Zo haalde hij het vierde punt binnen en werd het 4-6. Hiermee eindigen zowel DOKO als DOV 7 op 68 punten maar is het gemiddelde van DOKO beter en eindigen wij hoger. Concurrent DOV 8 won echter met 6-4 en heeft hiermee vijf punten meer en werd dus kampioen zodat DOKO tweede werd.
HYACINTENACTIE
===============
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december komen wij weer langs de deuren met onze hyacintenactie. Na één jaar van afwezigheid heeft onze vertrouwde leverancier weer zijn best voor ons gedaan!
Wij hopen dat iedereen onze club wil steunen door hyacinten van ons te kopen. Ze kosten € 1,20 per stuk en 3 voor € 3,00 en kunnen contact of via een QR-code worden betaald.
Sandra
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info