dokonieuws 04.03.2024

VAN DE VOORZITTER

Jan Klomp overleden

Vanmorgen werd bekend dat Jan Klomp afgelopen donderdag onverwachts op 75-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Wieringerwaard. Jan was van 2009 tot met 2015 secretaris van onze vereniging en was in die jaren ook als speler actief. Daarvoor was hij vele jaren tot de opheffing als bestuurslid en speler actief bij Be Fair, de tafeltennisvereniging in Anna Paulowna. Tafeltennis was Jan zijn grote passie, het plezier straalde er altijd vanaf. En als tegenstander wist je dat je met Jan Klomp een taaie tegenstander had. Jan was een zeer trouw lid en je kon altijd op hem rekenen, niet alleen bij trainingen, ook om klussen voor de club op te knappen.  Het was een grote teleurstelling dat hij om gezondheidsproblemen noodgedwongen  met de sport moest stoppen.  Vanaf deze plaats wensen wij zijn vrouw Sylvia en zijn vier kinderen veel sterkte met het verwerken van het verlies. De crematie van Jan is a.s. donderdag om 13.00 uur in Schagen.

 

Het was een hele goede competitieronde voor DOKO afgelopen vrijdag en  ook weer een ouderwets gezellige nazit in de DOKO Drome. Maar wel één van de laatste, want zoals ik al vorige week al had aangekondigd nemen we binnenkort afscheid van onze vertrouwde gymzaal en ook van de DOKO Drome. De start van de nieuwe sportzaal gaat dan beginnen en de gymzaal inclusief DOKO Drome wordt gesloopt.
Na de verbouw keert DOKO weer terug, maar dat duurt wel even, want de  bouwtijd duurt volgens de gemeente minimaal tot het einde van dit jaar. In de tussentijd wijken we uit. De trainingen van de jeugd en senioren worden vanaf dinsdag 26 maart  verplaatst naar de sporthal Waldervaart in Schagen, bij onze buurvereniging Polisport.  De recreanten die op woensdagavond
spelen kunnen vanaf april terecht in BolleNoord. Dit is ook de plek waar we tijdelijk onze inventaris mogen stallen. Op vrijdag 23 maart is de laatste thuiswedstrijd. Daarna spelen we het restant van de competitiewedstrijden uit, dus dat  geeft geen probleem met de verbouw.
Alleen in de laatste week van maart kan er niet meer in de gymzaal gespeeld en getraind worden.
Zoals al aangekondigd gaan we op zaterdag 23 maart verhuizen. Dan zijn wat extra handen hartelijk welkom. Als je wilt helpen, meld je dan even aan bij bestuur@doko.nl.

Nico

 

 

PROGRAMMA

===========

Vr. 08-03  19.45 uur  ASSV 1  –  DOKO 1       Ron, Ingmar, Michael

 

Za. 09-03  12.00 uur   Alkmaar 5  –  Noordkop/DOKO 1    Thomas, Pim, Jax

 

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen StedeBroec 3. Het werd een spannende strijd waarbij de punten om en om gescoord werden. Ron opende tradititegetrouw en won in vieren van Coen. Ingmar verloor hierna van Frits maar Michael wist dit weer recht te zetten door heel knap van Nico te winnen. De dubbel van Ron en Michael ging verloren zodat het weer gelijk stond. Door een mooie overwinning van Ingmar op Coen en van Ron op Nico werd er een 4-2 voorsprong in handen genomen. Helaas trok StedeBroec dit weer recht doordat Michael verloor van Frits en Ingmar van Nico (met 9-11 in de vijfde game scheelde dat niet veel..). StedeBroec nam hierna zelfs een 4-5 voorsprong in handen doordat Frits van Michael won maar gelukkig trok Ron weer recht door in drieën te winnen van Frits. Al met al een 5-5 gelijkspel dus.

DOKO 2 speelde thuis tegen Disnierats 7. Zij nemen momenteel de onderste plaats in de poule in dus er zouden theoretisch gezien wel wat punten gescoord kunnen worden. En dat maakten Jacco, Hans en Tim dan ook waar. Af en toe een spannende pot er tussen, zo moest er bij  Hans tegen Rob een vijfde game aan te pas komen, maar gelukkig won Hans deze met 11-5. Verder hadden Jacco en Tim een extra game nodig tegen deze Rob maar daar bleef het bij en de partijen werden netjes gewonnen. Alleen de dubbel gaf wat problemen deze avond. Hans en Tim wisten het niet bol te werken tegen Rene en Rob en met 8-11, 9-11 en 10-12 ging dit punt naar Disnierats. Het was echter het enige punt zodat er aan het einde van de avond een mooie 9-1 op het scorebord stond.

DOKO 3 speelde thuis tegen StedeBroec 8. Beide teams hadden na drie gespeelde wedstrijden 23 punten en beide teams gaan voor het kampioenschap. Een spannende en belangrijke wedstrijd dus en Arjan, Nico en Sandra hoopten vooraf op gelijkspel, misschien zelfs wel een 6-4 overwinning. Maar Adam, Jan en Egine dachten daar ook zo over. Sandra opende de wedstrijd en won in vieren van de snelle en aanvallende Adam. Arjan mocht hierna tegen Jan, altijd spannend, altijd lastig, altijd strijd. Maar Arjan stond op scherp en won gewoon in drie games!! Hoppa, 2-0. Nico deed er een schepje bovenop en won van Egine en Arjan en Sandra maakten in de dubbel korte metten met Adam en Jan : 4-0! En door! Arjan won van Adam en Sandra won van Egine.: 6-0. Hierna ging er punt naar StedeBroec want Nico was niet opgewassen tegen de noppen en het spel van Jan. Maar hierna ging de zegereeks verder;  Arjan won van Egine, Nico won netjes in vijven van Adam en Sandra sloot af met een 10-12, 13-11, 11-6 en 13-11 overwinning op Jan. Kortom, een mooie 9-1 overwinning!!

 

We zijn nu precies op de helft van de competitie. DOKO 1 staat met 24 punten op een vierde plaats, dat zou behoud in de 1e klas betekenen! Ga zo door! DOKO 2 speelt in een poule van 5 en staat met 23 punten op de derde plek. En DOKO 3 speelt ook in een poule van 5 en neemt met 32 punten de eerste plek in (met 6 punten voorsprong op nr 2 Duintreffers).

 

Het jeugdteam speelde op zaterdagmorgen thuis tegen Amsterdam 7. Met Jax, Erik en Cheyenne in de opstelling deze keer. Na verlies van Jax en Eryk wist Cheyenne te winnen in vier games van James. De eerste overwinning in de competitie! Na verlies van de dubbel en van Eryk werd het 1-4 maar Jax won ook van James en maakte er 2-4 van. Cheyenne verloor hierna de twee enkels en Eryk verloor nipt van James, zo werd het 2-7. Jax hield de schade beperkt en won van Drex en zo werd het 3-7.

Na vier gespeelde rondes staat Noordkop/DOKO met 11 punten op de vijfde plaats.

 

Voor de komende wedstrijd, iedereen weer veel succes!

Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info