Dorpsveiling 2023 – geweldige opbrengst: 32.000 euro

Afgelopen zaterdag was de 2 jaarlijkse dorpsveiling, georganiseerd door de SSDA. De opbrengst van deze editie was voor 4 clubs/verenigingen uit ons dorp. Bij aanvang was de zaal van de Jonge Prins al goed gevuld met kopers, dus dat beloofde een goede avond te worden.

Onder leiding van Adri de Wit en Siem Broersen, werden binnen het uur de eerste 50 kavels afgeslagen. Onder de eerste 50 kopers werden er door de notaris 3 geldprijzen verloot. Er was op dat moment een tussenstand van al circa 6.000 euro.

Vervolgens werd er afscheid genomen van veilingmeester Siem Broersen die sinds 1995 als zodanig betrokken was bij de veilingen. Siem zei dat hij trots was op ons dorp. We zijn als dorp niet zo groot, maar doordat iedereen iets doet: als vrijwilliger, sponsor, donateur of adviseur, krijgen we in het dorp veel voor elkaar. Ook deze veiling draagt bij aan die gemeenschapszin en is dus belangrijk.

Het stokje van de 2e veilingmeester werd daarna overgenomen door Marcel Noppen, die van zijn collega Adri, alle succes kreeg toegewenst. Waarna de veiling weer met sneltrein vaart verder ging. Ondertussen werd het in de zaal alleen maar drukker met potentiële kopers. Velen waren geïnteresseerd in de aangeboden kavels, waardoor er flink tegen elkaar werd opgeboden. Er waren ook veel leuke kavels bij, van diensten (schilderen, timmeren, hout versnipperen of taxirit) tot gezellige (spelletjes) avonden. En van rondleidingen bij bedrijven, ritjes op de vrachtwagen tot een complete feestavond bij de WBO, VIP behandeling bij Zandstock 2024 of een kinderfeestje in het hertenkamp.

Kortom voor ieder wat wils.  En dat bleek ook toen na bijna 4 uur gezelligheid en fanatisme tijdens het bieden, alle 200 kavels waren verkocht en de eindstand bekend gemaakt kon worden:

32.015 euro !!!

Een geweldige opbrengst, waar: IJsvereniging Land van Buur; Stichting Zandstock; Jongerenvereniging WBO de Bayes en Stichting vrienden van het hertenkamp, alle kopers zeer erkentelijk voor zijn.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info