Expositiekansen voor kunstenaars en creatieve talenten

Beeldend kunstenaars en mensen met een bijzondere creatieve hobby kunnen in de maand april hun kunstuitingen exposeren in BolleNoord aan Groteweg 9 in ’t Zand tijdens het evenement Bloeiend Zijpe. Van 10 april tot 10 mei houdt de Stichting Bloeiend Zijpe voor het tiende jaar creatieve en sportieve evenementen in de Kop van Noord-Holland.

In deze periode staan de talrijke bloembollenvelden te pronken. Het is het grootste aaneengesloten bollen areaal ter wereld. Jaarlijks weten duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland de kleurrijke bollenvelden te vinden. Onderdeel van Bloeiend Zijpe is de jaarlijkse kunstexpositie in BolleNoord. Kunstenaars krijgen daar van 10 april tot 3 mei de kans om hun werken aan een breed geïnteresseerd publiek te tonen en te verkopen, collega-kunstenaars te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en contacten te leggen met elkaar en de bezoekers.

Alle creatieve kunstvormen zijn welkom. Te denken valt aan: schilderkunst, papierbewerking, textiele vormen, fotografie,glaskunst, beeldhouwkunst, keramiek, hout- of metaalbewerking. Er is één belangrijke voorwaarde: de kunstvormen moeten betrekking hebben op alles wat Bloeiend Zijpe is. Niet alleen de bloemen staan centraal dit jaar, maar ook alles waaraan men Bloeiend Zijpe herkent, zoals bloemenkramen langs de weg, plant- of kopmachines, ziekzoekers in het land, de veiling, het transport, het landschap, de fiets-en wandelaars door de bollenvelden enz. Ook deze elementen willen we dit seizoen terug zien in de werkstukken. Het thema dit jaar is: Bloeiend Zijpe een groot bloembollenfeest. Neem voor informatie en inspiratie een kijkje op www.bloeiendzijpe.nl.

Open podium

Tijdens de beroemde Wandeldag en Fietsdag, dwars door de kleurrijke velden, waarbij ruim vijftig bloembollentelers hun velden open stellen voor de bezoekers, biedt Bloeiend Zijpe bovendien een open podium aan allerlei talenten die hun kunsten met het publiek willen delen. Van musici tot dichters, van straattheater tot kleinkunst. De organisatie hoopt op een zeer divers en overweldigend aanbod van kunstvormen en artistieke optredens. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen professioneel werkende kunstenaars of amateurkunstenaars. De enige voorwaarde is dat het te exposeren of te presenteren werk kwaliteit heeft en een bepaalde eenheid vormt met Bloeiend Zijpe.

Belangstelling? Informeren en/of aanmelden kan tot 28 maart via: y.heinis@ziggo.nl of tel. 0224-850573/06-50286226. Alle informatie wordt dan vrijblijvend toegestuurd.

Een vast onderdeel van Bloeiend Zijpe is de jaarlijkse kunstexpositie in BolleNoord.
Een vast onderdeel van Bloeiend Zijpe is de jaarlijkse kunstexpositie in BolleNoord.

Foto: aangeleverd

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info