Geel-Zwart wint handbalderby tegen Schagen ruim

Geel Zwart heeft de derby van Schagen met grote cijfers gewonnen: 37-14. Een verslag van Geel-Zwart op de site van HandbalVandaag.

‘Een wedstrijd tegen Schagen stond vandaag op het programma van Geel-Zwart. De meiden van Geel-Zwart opende de wedstrijd met een dubbele score. Schagen gaf antwoord met een doelpunt via een strafworp waardoor de stand op 2-1 kwam. Geel-Zwart had een moeizaam begin met veel kleine foutjes en slordigheden, maar kon dit oppakken. Schagen kon nog een keer tot score komen, maar het was voornamelijk de Zandtemse handbalsters die de bal in het doel van Schagen kreeg en de stand uitbreidde tot 13-2. In de eerste helft kon Geel-Zwart aanvallend de snelheid en verdedigend de concentratie vast houden en ging met een stand van 21-5 de rust in.

In de tweede helft begon Geel-Zwart met maken van doelpunten. Verdedigend stond het goed en Schagen wist niet tot score te komen. Na tien minuten spelen wist Schagen het net van het doel van Geel-Zwart te vinden 28-6. Hierna had de thuisploeg een fase waarin de meiden de concentratie niet konden vast houden. Er werden foutjes gemaakt in de verdediging waar Schagen van kon profiteren. Aanvallend bleef Geel-Zwart scoren waardoor de stand was opgelopen tot 34-11. Met nog vijf minuten te spelen zette Geel-Zwart nog even aan en bleef met veel snelheid en mooie combinaties spelen. Helaas werden er nog drie break-outs gemist, maar er waren genoeg doelpunten gescoord om de wedstrijd te winnen en de punten in eigen huis te houden. Eindstand 37-14.’