Gemeente Schagen stimuleert duurzaam autorijden

Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe en dus ook de vraag naar openbare laadpalen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Holland en metropoolregio Amsterdam (MRA-E). Wethouder Sigge van der Veek legt uit; “Via deze samenwerking komen meer laadpalen voor particulier én openbaar gebruik in Schagen te staan. Gemeente Schagen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door meer laadpalen te plaatsen, stimuleren wij duurzaam autorijden.”

Heeft u een elektrische auto en wilt u misschien heel graag een laadpaal in uw buurt? Doet u dan een aanvraag via laadpaal.mrae.nl. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • het voertuig moet minimaal 45 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden;
  • het voertuig wordt geparkeerd op de openbare weg, omdat er geen parkeermogelijkheid is op eigen terrein;
    het dichtstbijzijnde oplaadpunt is meer dan 300 meter van de woning verwijderd.

Wij beoordelen samen met MRA-Elektrisch waar de laadpalen geplaatst worden. Op dit moment zijn er 10 openbare elektrische laadpalen in Schagen.

De gemeente ziet graag dat bedrijven op eigen terrein laadpalen plaatsen die met een laadpas ook voor derden zijn te gebruiken. Meer informatie hoe deze laadvoorzieningen te realiseren is veelal te verkrijgen bij het eigen energiebedrijf of op rvo.nl.

MRA-E in het kort
De Metropoolregio Amsterdam wil in 2020 twintigduizend elektrische voertuigen op de weg. Dat gaat niet vanzelf en daarom hebben de betrokken overheden in 2011 het project MRA-Elektrisch (MRA-E) opgericht. MRA-E werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland, voor de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Het projectbureau bestaat uit ambtenaren (ondersteund door externe experts) met veel kennis op het gebied van elektrische voertuigen, oplaadsystemen en projectmanagement. Door samen te werken en van elkaar te leren, zorgen we voor een snelle uitrol van elektrisch vervoer.

BRON: SCHAGEN.NL

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info