Gemeente stelt borden beschikbaar

In alle dorpskernen van gemeente Schagen staat sinds enkele dagen een groot bord. Beschikbaar gesteld door de gemeente. Waar anders altijd partijposters hangen in verkiezingstijd, mogen nu de inwoners van het dorp hun wens of initiatief op het bord plakken. Met behanglijm.

De borden zijn er gekomen toen stad Schagen bij de entree een bemoedigende oproep deed. Op de evenementenborden bij de entree van stad Schagen staat de boodschap ‘Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk!’. Dit om alle inwoners, ondernemers en bezoekers een hart onder de riem te steken.

In alle andere dorpskernen zijn ook borden geplaatst met deze tekst. De borden zijn bedoeld om elkaar in het dorp te informeren, doordat inwoners een wens of een initiatief voor elkaar kunnen opplakken. Ook komen alle politieke partijen van de gemeenteraad met een gezamenlijk affiche. Om gezamenlijk de inwoners een hart onder de riem te steken.

Puck de Nijs-Visser coördineert voor het affiche van de gemeenteraad. Alle fracties hebben dit spontaan omarmd. “Dit is een heel bijzondere tijd. We zijn samen aan het strijden tegen de ziekte. We hebben echt elkaar nodig om het vol te houden. Als raad zetten we samen de schouders eronder.”

De borden stelt de gemeente met liefde beschikbaar aan iedereen. Als je een wens hebt voor je dorpsgenoten of je wilt hen met een initiatief steunen, plak dan vooral je eigen poster erbij. Wel met behanglijm natuurlijk.

De borden zijn een directe en reeds bekende wijze van communiceren. Op die manier kunnen ook minder digitaal vaardige inwoners zien welke initiatieven er allemaal zijn. Om die reden mogen inwoners de borden ook gebruiken om anderen een hart onder de riem te steken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info