Glasvezelwerkzaamheden

Hier een bericht namens de gemeente Schagen naar aanleiding van meerdere ontvangen klachten over de staat van trottoirs tijdens en na glasvezel-werkzaamheden;

“Beste dorpsraad,

We krijgen regelmatig vragen, opmerkingen of klachten over het straatwerk na de aanleg van glasvezel. We merken dat er al snel gedacht wordt naar de glasvezelwerkzaamheden. Uit onderzoek blijkt dat dit in veel gevallen niet terecht is. Wanneer het wel door glasvezel komt, helpt onderstaande informatie jullie.

Op onze website kunt u informatie lezen over de aanleg van glasvezel via: https://www.schagen.nl/aanleg-glasvezel-0.

Waar vinden de werkzaamheden plaats?

Er zijn momenteel twee providers actief in gemeente Schagen voor de aanleg van glasvezel. Namelijk Glaspoort en Delta Fiber. Hieronder leest u waar de providers glasvezel hebben aangelegd en waar dit nog gaat gebeuren.

Wat gebeurt er op de locatie?

Er wordt 1 sleuf gegraven. Wanneer een tegel ernaast los of scheef ligt, kan de aanleg van glasvezel daardoor vrijwel nooit de oorzaak zijn, omdat zij secuur te werk gaan in de sleuf. Het advies is altijd om de locatie van de losse tegel(s) te melden in Fixi.

Hoe kan het dat er andere kleuren tegels of gebroken tegels worden teruggelegd?

Soms kan de oorspronkelijke tegel niet hergebruikt worden. Er wordt dan gezocht naar een soortgelijke tegel. Wanneer deze niet voorradig is, wordt tijdelijk ander materiaal gebruikt. Deze tegel kan een andere kleur hebben. Of de gebroken tegel wordt tijdelijk weer teruggelegd. Wanneer de voorraad weer is aangevuld, wordt het tijdelijke straatwerk vervangen door nieuwe tegels die passen bij het geheel.

Wanneer vindt de naschouw plaats?

Er wordt pas geschouwd nadat alle werkzaamheden in uw dorp zijn afgerond. Ziet u in de tussentijd gevaarlijke situaties? Meld dit dan in Fixi. Bij ongevaarlijke situaties vragen wij om uw begrip.

 Na hevige regenval zien we soms een verzakking. Wordt dat nog opgelost?

De bedrijven zijn tot 1 jaar na de werkzaamheden verantwoordelijk voor het herstel van de straat. Het advies is om verzakkingen te melden in Fixi. De Gemeente beoordeelt of en door wie het herstelt wordt.

Ons verzoek is dan ook om wel gewoon in Fixi meldingen te maken van kapotte trottoirs of missende stoeptegels, alsmede verzakkingen, dan kan dit zo spoedig mogelijk opgelost worden door de Gemeente.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info