Update werkzaamheden. Kooybrug gaat niet dicht.

Via diverse media is bekend geworden dat de werkzaamheden aan de Kooybrug morgen niet van start gaan.

Dat houdt in dat er geen extra sluipverkeer door ons dorp zal gaan. Dit is goed nieuws.

MAAR:  houdt nog wel rekening met het de werkzaamheden bij de vlotbrug. Doordat er op 2 plaatsen een rijstrook dicht zal zijn, zal dit toch heel veel stremming opleveren. Om ergernis te voorkomen kunt u het dorp beter via de Koning Willem II weg en Anna Paulownaweg verlaten.

Meer info (BRON: Noordkopcentraal.nl)

VVD minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloot dit weekend het werk voorlopig uit te stellen naar aanleiding van veel onrust bij ondernemers, bewoners en de gemeenten in de Noordkop. CDA-Kamerlid Harmen Krul, die in Den Helder woont, kwam vorige week nog met een noodkreet bij de minister.

Het is opmerkelijk dat de minister zo vlak voor aanvang van de werkzaamheden besluit tot uitstel. Afgelopen donderdag probeerden de ondernemersverenigingen nog via een kort geding het werk van tafel te krijgen, maar zonder succes.

Rijkswaterstaat wilde alleen beloven in gesprek te gaan over de mogelijkheid om tijdens de tweede fase van het werk, die in januari zou starten, één rijbaan open te houden. Toezeggingen waren er echter nog niet.

Wanneer het werk alsnog wordt uitgevoerd en in welke vorm is nog niet bekend. Rijkswaterstaat kon hier zondagavond niets over melden.

Het uitstel betekent ook dat het dorp ‘t Zand opgelucht adem kan halen. Dat dorp vreesde voor een verkeersinfarct bij de vlotbrug. Er waren bij de vlotbrug en bij de Stolperbrug al verkeersregelaars geregeld. Die kunnen nu worden afgezegd.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info