dokonieuws 23.10.2023

VAN DE VOORZITTER

Deze week is het herfstvakantie. Daarom geen competitiewedstrijden, maar wel de clubkampioenschappen.

Die zijn komende zondag de 29ste, maar het lijstje deelnemers is nog wat magertjes.

Geef je dus op en doe mee. Je kunt je bij Jacco aanmelden.

Ton Muller is bezig om een groepje recreanten bij elkaar te krijgen. Wil je een keer een balletje slaan, maar zit je niet te wachten op (vaste) competitie verplichtingen? Meld je dan aan bij Ton.

 

Nico

 

 

 

PROGRAMMA

===========

Vr. 27-10     vrije week

 

Vr. 03-11   20.00 uur    Duintreffers 1  –  DOKO 1     Ron, Ingmar, Michael

Vr. 03-11   20.00 uur    Alkmaar 3  –  DOKO 2           Jacco, Martin, Hans

Vr. 03-11   20.00 uur    Alkmaar 4  –  DOKO 3           Arjan, Chris, Sandra

 

Za. 04-11   10.00 uur   Noordkop/DOKO 1  – Alkmaar 4    Eryk, Eljay, Jamel

 

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen Olympia 3. Uit werd er met 8-2 gewonnen dus dat was een mooi uitgangspunt voor Ron, Ingmar en Michael. En waar het voor de andere teams soms even overleggen is hoe de volgorde van spelen is, is dat voor het eerste sinds korte tijd een zekerheidje : op volgorde van leeftijd 😁. Dus Ron opende traditiegetrouw, gevolgd door Ingmar en daarna Michael. De eerste drie enkelpartijen werden zonder al te veel problemen gewonnen. Ook de dubbel werd in drie games beslist. Daarna trokken Ingmar en Ron dit door en zorgden voor een 6-0 voorsprong. Michael had tweemaal even een extra game nodig maar wist zijn enkelpartijen gewoon netjes te winnen. En door de overwinningen van Ingmar en Ron werd het gewoon een ruime 10-0 overwinning.

DOKO 2 had een vrije week  en DOKO 3 speelde thuis tegen Limmen 2. Uit werd er met 8-2 gewonnen maar wij zagen al gauw dat Limmen nu in een andere opstelling verscheen. Robert was wel mee en dat betekende een paar lastige partijen voor Arjan, Nico en Sandra maar gelukkig werden deze nu alle drie gewonnen. Tomas en Koos waren nieuw voor ons. Arjan en Nico hadden tegen Tomas een vierde game nodig maar wisten de partijen netjes te winnen. Alle overige wedstrijden werden in drie games beslist. Het enige struikelblok deze avond was de dubbel. Nico en Sandra hadden geen antwoord op de combinatie Robert/Tomas en dit punt ging dan ook naar de tegenstander. Aangezien het daar bij bleef werd het een mooie 9-1 overwinning.

 

JEUGDNIEUWS

============

De jeugd had een vrije week wat competitie betreft maar Jax en Cheyenne speelden hun eerste echte grote toernooi in Beverwijk. Zij deden mee aan een NTTB Ranglijst toernooi. Een hal vol met tafels en enthousiaste spelers! Dat was even wennen. Beiden streden voor wat ze waard waren en met de volle 100 procent inzet hebben Jax en Cheyenne ontzettend hun best gedaan. Zij speelden in een poule diverse wedstrijden en de nummers 1 en 2 gingen door naar de volgende ronde. Zo ver kwam het dit keer nog niet maar het was, net als de competitie, een hele leerzame ervaring!!

 

OPEN LANGEDIJKER KAMPIOENSCHAP 2023

=====================================

TTV Spirit organiseert ook dit jaar weer het Open Langedijker Kampioenschap (OLK).

Voor de jeugd wordt dit gehouden op zaterdag 16 december, de senioren zijn zondag 17 december aan de beurt. Aanvang op beide dagen is 09.30 uur en je kunt je inschrijven voor Enkel- en/of Dubbelspel.

 

Inschrijfgeld : JEUGD  enkel € 7,00  dubbel € 4,00     SENIOREN  enkel € 10,00   dubbel € 6,00

 

Inschrijving jeugd : via een inschrijfformulier via de vereniging

Inschrijving senioren : via nttb.toernooi.nl

 

 

Tot zover het nieuws van deze week,

groet Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info