H.V. Geel Zwart nieuws week 5.

Hallo allemaal,

Hier weer de wedstrijdindelingen en -verslagen van onze teams.
Het blijft leuk om de wedstrijdverslagen te lezen! Dus blijf ze vooral insturen.

Dit kan op het volgende adres:
sportvriend@hvgeelzwart.nl

Zouden jullie de verslagen voor maandag 13.00 uur kunnen mailen (in een Word bestand)?!
Dit omdat ik zelf vaak moet handballen op maandagavond.

WEDSTRIJD PROGRAMMA

6 feb 20:00 uur Geel Zwart DS1 – Wijhe ’92 DS1 Scheidsrechter: Rob Bakker / Dennis Piek
8 feb 12:15 uur Con Zelo D1 – Geel Zwart D1# Scheidsrechter: Saartje Bekker / Nina Dekker
9 feb 09:00 uur H.V.S. F1 – Geel Zwart F3 Scheidsrechter: Djoa Verkaar
9 feb 09:00 uur J.H.C. F1 – Geel Zwart F1 Scheidsrechter: Veerle Kroon / Sanna van Ammers
9 feb 09:30 uur Schagen F1# – Geel Zwart F2 RESERVE SHIRTS
9 feb 09:55 uur Geel Zwart E2 – Tornado E2 Scheidsrechter: Fleur / Merel Hopman
9 feb 10:55 uur Geel Zwart E1# – DSS E1 Scheidsrechter: Fiep Kleine
9 feb 11:55 uur Geel Zwart D2 – DSS D3 Scheidsrechter: Mirjam de Wit-Visser
9 feb 12:05 uur KSV DS2 – Geel Zwart DS2 Scheidsrechter: Pascal Heij
9 feb 12:15 uur Con Zelo DC1# – Geel Zwart DC1 Scheidsrechter: Karin Houtenbos-Bakker
9 feb 13:00 uur Geel Zwart DS1 – Pacelli DS1 Scheidsrechter: Erik-Jan Molenaar / Ron Docter
9 feb 14:15 uur Geel Zwart DA1 – HV Quintus DA2 Scheidsrechter: Monique Huiberts / Monique Glasbergen
9 feb 15:30 uur Geel Zwart DB1 – Hollandia T / D.E.S. DB2 Scheidsrechter: Irma Bloem – Roos
9 feb 16:35 uur Geel Zwart DS3 – Westfriesland/SEW DS5 Scheidsrechter: Irma Bloem – Roos
10 feb 20:00 uur Geel Zwart DMW4 – Geel Zwart DMW2 Scheidsrechter: Nico Bruinewoud
10 feb 21:00 uur Geel Zwart DMW3 – Hollandia T DMW2 Scheidsrechter: Nico Bruinewoud
13 feb 18:15 uur HV Texel DMW1 – Geel Zwart DMW1
17 feb 20:00 uur Geel Zwart DS2 – Koedijk DS1 Scheidsrechter: Patrick Hogervorst
24 feb 19:00 uur Kleine Sluis DMW2 – Geel Zwart DMW4 Scheidsrechter: Xaviera Brasser
24 feb 20:00 uur Geel Zwart DMW1 – Commandeur/VVW DMW3 Scheidsrechter: Marco Vermeer
25 feb 21:00 uur Con Zelo DMW1 – Geel Zwart DMW3 Scheidsrechter: Karin Houtenbos-Bakker
29 feb 12:15 uur Westfriesland/SEW D3# – Geel Zwart D2
29 feb 13:50 uur Vrone E1 – Geel Zwart E1# Scheidsrechter: Charley Triesscheijn
29 feb 19:00 uur KSV DS4 – Geel Zwart DS3
29 feb 19:30 uur Bentelo DS1 – Geel Zwart DS1
1 mrt 10:15 uur Schagen E2 – Geel Zwart E2 RESERVE SHIRTS
1 mrt 11:00 uur Geel Zwart F3 – Niedorp F1# Scheidsrechter: Julia Koeleman / Maud Bakker
1 mrt 11:00 uur Geel Zwart F1 – D.S.O. F1 Scheidsrechter: Sanne Veenis
1 mrt 11:50 uur Geel Zwart F2 – D.E.S. F1 Scheidsrechter: Julia Koeleman / Maud Bakker
1 mrt 12:40 uur Geel Zwart DS2 – De Blinkert DS2 Scheidsrechter: Patrick Hogervorst
1 mrt 15:00 uur Geel Zwart D1# – Jupiter D1# Scheidsrechter: Isa Spil

SEW maatje te groot voor Geel-Zwart

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen SEW2 op het programma. De huidige nummer 3 van de competitie vertoont wisselende resultaten, dus we begonnen aan de wedstrijd met het gevoel dat er een stunt inzat. Zeker na de winst vorige week op VVW waren wij erop gebrand om weer te winnen.

We begonnen goed en pakten de leiding in de wedstrijd. Met ons snelle spel en goede combinaties wisten we het spel van SEW te ontregelen. Onze tegenstander uit Wognum kwam echter terug tot 6-6 en kwam zelfs op voorsprong. Hoewel we goed bleven handballen, gingen we toch met een achterstand van 3 punten naar de kleedkamer (13-10).

We waren van plan om er weer vol voor te gaan in de tweede helft, maar het lukte vandaag niet. We hadden te weinig balcontrole door de hars waardoor we ons snelle en attractieve handbalspel niet konden volhouden. SEW is dit gewend en ging er een stuk beter mee om. Fouten in de aanval werden daardoor meteen afgestraft. Ze liepen steeds verder uit en wij realiseerden dat we de punten niet meer naar huis zouden nemen.

De scheidsrechters floten na 60 minuten af met een stand van 29-14 op het scorebord. Hoewel we ook tegen SEW weer streden voor de punten, kwamen we ervaring tekort. Ook bleek maar weer dat wij moeite hebben met het spelen met hars.

Volgende week spelen we echter 2 wedstrijden in de Multitreffer zonder hars, dus kunnen wij weer laten zien wat we kunnen.
Donderdag om 20:00 uur spelen wij tegen Wijhe’92. De uitwedstrijd werden we overlopen, dus we hebben wat goed te maken.

Daarbij hebben we uw steun weer hard nodig! Hopelijk tot dan!

Hollandia T E1 – Geel Zwart E1 11-15 zondag 2 januari 2020

Lekker vroeg naar Tuitjenhorn. Helaas is Rosa nog geblesseerd maar mag weer beginnen met trainen, dus dat is positief.
Vandaag staan Dawn en Jaylisa op doel, die weer heel wat ballen uit dat doel hebben weten te houden.
Onze Pleun kon niet op doel, want in jump city heeft ze een blauw oog en even iets minder zicht opgelopen, wat is dat toch een gevaarlijke hal, vandaar dat Dawn nu een helft op doel moest. Echt een favoriete plek is dat niet voor ons team.
Zeker drie meiden van Hollandia T waren zo groot en fysiek heel sterk, dat ze met veel kracht de bal richting doel schoten.
Blijf dan maar eens staan.

Hollandia T E1 is nieuw in onze competitie en er staan meiden in, formaat hoge school. De coach kennen we wel, van toen ze het andere team nog had. In ieder geval is dit een wedstrijd met meer spanning, maar ik had er wel de hele tijd vertrouwen in. Moeizaam ging het soms wel. We kregen een shoot out tegen, nog wel door Mieke, omdat ze bij een aanval van Hollandia T tegen haar zijkant aanbotste. De doelpunten kwamen van Pleun, Jasmijn, Dawn, Nikki, Sam en Jaylisa (ook een super mooie, op de cirkel en met een schijnbeweging). Jasmijn had moeite met haar tegenstander die steeds op haar voet ging staan en ook in het begin moeite met de bal in het net te krijgen. Met een break van Jasmijn en Pleun samen werd 1 verdediger van Hollandia T mooi uitgespeeld, maar helaas geen treffer, maar een super mooie actie. Nikki haar benen doen het steeds beter en zij scoorde er op het einde van de eerste helft 2 x achter elkaar. Met de rust is het 4-8 en worden de broodnodige appeltjes genuttigd om met energie aan de tweede helft te beginnen.

De tweede helft gaat om en om qua scoren en het blijft daardoor spannend. Wij lopen niet verder uit, dus de meiden moeten aan de bak blijven. Verdedigend zijn we vandaag niet sterk en laten we heel wat steekjes vallen met onvoldoende je mannetje hebben en rugdekking geven. Zo gaat dat de ene keer beter dan de andere keer. Eindstand is 11-15 en voor de tegenpartij die altijd wonnen in een lagere competitie is dit de eerste keer verliezen, wat volgens de tijdwaarnemer wel eens goed en leerzaam is. Maar respect voor mijn meiden die toch over het algemeen een kopje kleiner waren. Prima gefloten door de scheidsrechter en aardig bovendien, mooie kleine club en hartelijk ook.

Ik bedank Klaartje en Martine voor het rijden en Martine ook voor het coachen en leuk dat Ivan ook mee was, maar dat had ook met een familie strijd te maken. Gelukkig gewonnen van jullie nichtje. Ha ha. Ook Gert kwam nog kijken, super hoor!

Na de wedstrijd werden we door zowel Pleun als Sam getrakteerd. Zij waren beiden jarig geweest, dus een feest van chips en chocolade in de kleedkamer. Sam gaf mij speciaal een schuimgebakje, lief hoor. Heel erg bedankt namens ons allen. Nog van harte gefeliciteerd voor jullie en jullie ouders, broertjes en zusjes.

Volgende week mogen we thuis tegen DSS om en dat wordt een spannend potje, vermoed ik. Ook een snel spelende tegenstander en een behoorlijk fanatisme. 2 x keer uit tegen hun verloren, maar met het ZAP toernooi met een goede scheidsrechter gewonnen, dus kom dat zien.

JHC E1 – Geel Zwart E2

Het was vroeg, voor sommigen hééél vroeg, op de zaterdagochtend. De lichten in de bakkerij en Spar waren nog maar net aan en de eerste klanten meldden zich. Door een verder nog stil ’t Zand reden we richting de Multitreffer. Waar eenmaal ter plaatse acuut het gezellige gekwebbel van de meiden begon. Niet één met een ochtendhumeur, want we mochten weer met z’n allen handballen!! Allemaal instappen en op weg naar Julianadorp waar de sporthal met onze komst langzaam tot leven kwam. Helaas moesten we het zonder Lianne en Bas stellen vandaag, dus extra inzet was een must. In de kleedkamer bespraken we de tactiek voor het verdedigen. Want na het debacle vorige week in Schagen, was duidelijk dat er iets veranderen moest. Tijdens de training was een 2-3 opstelling geoefend. Dit gingen we in de wedstrijd ook proberen toe te passen. Tot vreugde van de meiden, die deze “volwassen” manier van spelen wel zagen zitten.

Keurig netjes op een rij werden de tegenpartij en scheidsrechter begroet. Het scheidsrechters-duo betrof een zeer jonge dame die haar tweede E-wedstrijd floot met haar begeleidster. Duidelijk en rechtvaardig werd de wedstrijd door hen geleid.

De eerste aanval was voor ons, maar het ging ons vandaag om de verdediging. Met ieder haar eigen zone om te verdedigen en maatjes om te helpen, liep het vanaf minuut 1 als een trein. Zo onwijs knap hoe snel de meiden dit opgepikt hebben! Dat het systeem nog niet helemaal bestand was tegen één supersnel jongetje van JHC die overal tussendoor en langs vloog (hij leek wel zo glad als een aal) mocht de pret niet drukken. Iedereen wist waar ze mee bezig was. En dat de finesses nog moeten komen, is bijzaak. Er stond echt een top-team te verdedigen! Aanvallend liep het iets minder van een leien dakje. Want JHC wist de ballen goed te onderscheppen en in de afronding wilde het bij ons ook niet helemaal lukken. Eindstand was 14-4, maar dankzij de goede verdediging bleef de schade beperkt (het had anders waarschijnlijk 24-4 geweest) en was de TTF (TribuneTevredenheidsFactor, we houden ‘em er in) van onze drie vroege-vogel-aanmoedigers zeer hoog. Zeker ten aanzien van de eerste helft toen de beentjes nog fris waren. Na nog even de shoot-out’s er in te hebben geknald, de scheidsrechter en de tegenpartij te hebben bedankt en een snelle omkleedbeurt, togen we moe maar voldaan weer richting ’t Zand met nog een heel weekend voor ons.