Doet u ook mee???

Eén van onze enthousiaste damesleden vindt dat meer 60-plussers moeten genieten van deze nuttige sport en schreef onderstaand stukje in de Omroeper in Callantsoog. Het is echter belangrijk dat ook de Zandtemers er van doordrongen raken dat hier sprake is van gezond en gezellig bewegen met een sport die uniek is in Noord Holland.

Gerard Schagen, voorz.

 

U bent geen spring-in-het-veld meer, maar ook nog niet toe aan scootmobielraces, dan is Dynamictennis wellicht een bezigheid om mee te beginnen. Men hamert er immers op om vooral in beweging te blijven (lekker laten hameren; is natuurlijk ook een vorm van bewegen).

Komt u eens langs de lijn kijken hoe zuks in z’n werk gaat. Nee, niet dat hameren, het tennis. De naam geeft al aan dat het er dynamisch aan toe gaat. Op de donderdagochtenden stroomt de sportzaal van de Multitreffer in ’t Zand vol met liefhebbers, in elk geval zo’n stuk of 24 (het aantal leden schommelt rond de dertig), die meteen aan de bak kunnen van 9.15 tot 10.45 uur.

Het lijkt seniorentennis, maar zie de oudjes, sorry, ouderen, balwaarts snellen, een forse klap tegen de bal geven en ha, dat punt is binnen. Er zijn zes speelveldjes opgezet, aan elke kant van het net twee personen die er voor vechten om als eerste de 21 punten binnen te halen. Nee, niet letterlijk nemen , dat vechten. Daar beginnen we op deze leeftijden niet meer aan. Geheel sportief hanteren we het lichte racket met korte ‘steel’ om de zachte bal zo slim mogelijk bij de tegenstanders te plaatsen, zodat ze het nakijken hebben.

Het is extra opletten geblazen op je eigen speelhelft, je partner en jij moeten om de beurt slaan. In het begin kan dat tot in de weg lopen of een botsing leiden. Verderrie! punt gemist. Alle hoeken van het veld worden gebruikt en maar rennen om de bal te pakken. Hart en longen varen er wel bij. Pfff, even pauzeren tussendoor, de diehards spelen gewoon verder, de uitslovers. Gezeten op de dugout-stoelen, slokje water, iets eten, worden de laatste operaties, vakantiebestemmingen, ziektes, verhuizingen en het weer doorgenomen. We leven met elkaar mee, barsten regelmatig in lachen uit. Na afloop een bakkie koffie in de kantine boven bij Piet, niet verplicht overigens. En een half uur later gaat ieder zijns weegs. In de maanden juni, juli en augustus houden we ons met andere dingen bezig, dan wordt er niet getennist. En de kosten zijn € 75 per kalenderjaar. Speel eens een proefpotje mee, dus graag tot ziens!

Dymph Molenaar

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info