Handbalsters Geel Zwart winnen en blijven medekoploper

Geel Zwart blijft ook na Cometas-thuis (27-25) medekoploper in de hoofdklasse voor vrouwen. Een verslag te lezen op HandbalVandaag.

‘In een goed gevulde sporthal was het goed vertoeven op de zondagmiddag. Onder luid gejuich, toeters en drums werden de dames vanaf minuut 1 aangemoedigd. En alhoewel al snel duidelijk was dat GZ van betere klasse was, konden zij de eerste helft het verschil niet maken. Dat lag met name aan de verdediging. Aanvallend was het prima, maar werden er kansen gemist. Zonde, want zo lukte het niet om weg te lopen van Cometas. Dus werd het stuivertje wisselen tegen deze nieuwe tegenstander in de Hoofdklasse uit Leeuwarden. Met name de opbouwrij van deze ploeg was regelmatig effectief richting doel. Pas de laatste vijf minuten stond het verdedigend beter en kon er met een kleine voorsprong de rust in worden gegaan (15-13).’

‘De tweede helft werd gestart op een hoog tempo en daaruit volgde de nodige doelpunten. Zo lukte het om wat verder los te komen van Cometas. Om helemaal los te komen waren de kansen er zeker. Die werden alleen niet verzilverd. Veel te veel kansen werden gemist, waaronder goed verdiende penalty’s. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. De laatste tien minuten was het zelfs slordig en kon de ploeg uit Leeuwarden weer dichterbij komen. De open kans om zo’n vier minuten voor tijd de beslissing te maken ging wederom op de paal. Zo bleef het met 26-23 onnodig spannend. Cometas scoorde wel (26-24). Door balverlies de aanval erop met een break tot gevolg, werd het de laatste minuut zelfs 26-25. Gelukkig lukte het GZ de aanval erop wel om de bal in het doel te gooien. De wedstrijd werd met 27-25 op de teller en nog tien seconden te spelen beslist. Een goede wedstrijd over zestig minuten gezien was het niet, maar wel twee verdiende punten en nog steeds gezamenlijk de nummer één van deze Hoofdklasse.’