Het Grootste Werkfestival: samenwerken in de jungle!

Schouwburg Het Park in Hoorn biedt maandag 29 oktober de ruimte aan de tweede editie van Het Grootste Werkfestival. Met het festival sluit organisator RPAnhn (regionaal platform arbeidsmarktbeleid) de Maand van het Werk 2018 af. Ondernemers, werkgevers, en overige geïnteresseerden in arbeidsmarktvraagstukken, zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.hetgrootstewerkfestival.nl.

Het dynamische programma is tot stand gekomen in samenwerking met de Westfriese Bedrijvengroep. Hans Huibers, voorzitter Westfriese Bedrijvengroep vertelt hierover: “Arbeidsmarktvraagstukken zijn met stip het belangrijkste onderwerp voor ondernemers. Hoe krijgen we de juiste mensen, hoe halen we talent naar de regio en houden we ze vast? Daarom hebben we als WBG de samenwerking gezocht met RPAnhn en willen we dat juist ondernemers aan het woord komen op dit Werkfestival.”

Er komen grote veranderingen aan op de arbeidsmarkt: robotisering, toenemende technologische ontwikkelingen, demografische krimp en veranderende samenstelling van de bevolking. Wat is de invloed van deze ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt, hoe kunnen werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid in Noord-Holland Noord samen optrekken bij het oplossen van deze en andere arbeidsmarktvraagstukken? Het Grootste Werkfestival biedt hiervoor volop inspiratie en deelnemers krijgen de kans in gesprek te gaan om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en afspraken te maken om knelpunten op de arbeidsmarkt gezamenlijk aan te pakken.

 

Talkshow

Het Grootste Werkfestival is een knallende afsluiter van de Maand van het Werk 2018 – een expeditie over de regionale arbeidsmarkt. Ook het Werkfestival staat volledig in het teken van een expeditie, met prikkelende Werksafari’s en een Oase waar het goed netwerken is.

Tijdens dit Werkfestival is bovendien de eerste editie van de Talkshow NV NHN Werkt. Hierin komen de belangrijkste landelijke en regionale ontwikkelingen, vraagstukken, creatieve oplossingen en innovaties voorbij. Een inzicht in de snel veranderende wereld om ons heen.

 

Goede Doel Diner

Aansluitend aan Het Grootste Werkfestival is het Goede Doel Diner, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het project Alleen jij bepaalt wie je bent van Stichting Laureus Nederland. Het diner is inmiddels volledig uitverkocht.

 

Programma 29 oktober

Met bijdragen va o.a. Arjan Postma, Dolf Jansen, Ionica Smeets, Menno Siebinga en Thom Verheggen.

12.30 uur                 Inloop Het Grootste Werkfestival

13.00 uur                 Opening (plenair)

13.30 uur                 Wat zijn de overeenkomsten tussen veranderingen in de natuur en de arbeidsmarkt?

14.00 uur                 Experience

14.30 uur                 Oase geopend voor ontmoetingen en versnaperingen

14.30 uur                 Werksafari ronde 1

15.30 uur                 Werksafari ronde 2

16.30 uur                 Talkshow NV NHN Werkt: de belangrijkste landelijke en regionale ontwikkelingen, gezien door bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Een inzicht in de snel veranderende wereld om ons heen.

17.30 uur                 Netwerkborrel

18.30 uur                 Goede Doel Diner ten bate van Stichting Laureus Nederland, met speciale gast Pieter Christiaan van Oranje-Nassau.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info