IJsbaan omgedoopt tot Timmerdorpterrein

Het terrein van IJsclub ‘Land van Buur’ is tijdelijk omgedoopt tot Timmerdorp ’t Zand. Voor de achtste keer gaan Zandtemer kinderen in de basisschoolleeftijd al hun creativiteit en spierkracht gebruiken om een hut te bouwen.

Dat er een timmerdorp aanstaande is, kan nu niemand meer ontgaan in ons dorp. Een enorm spandoek op het hek van ‘Land van Buur’ geeft aan wat er gaat gebeuren. Op maandagmiddag 18 juli geeft Zandtemer Ondernemer van het jaar 2015 Zabo Plant het startschot en zullen de kinderen gaan rennen om de mooiste planken, platen en pallets. Om daarna door vakmanschap en samenwerken een mooie hut te bouwen.

Snoephuisjes, kastelen, sprookjesbos, boomhut en misschien wel een laars of een koets, tal van mogelijkheden met sprookjes als thema. En dan is er op maandagavond ook nog een echt sprookjesbal in het jeugdgebouw WBO. Dinsdag eten we samen een broodje op het terrein, en is er ook weer een warme lekkernij, en ijskoude verrassing. Natuurlijk komt de postbode weer langs, kan er geknutseld worden, en voor de prinsesjes kunnen de haren ingevlochten worden, en voor de ridders kunnen de gezichten geschminkt worden.

Woensdags zal de laatste hand gelegd worden aan de hutten maar staan er ook nog wat sprookjesachtige verrassingen op het programma. Wat het precies is, houden we nog even geheim. En dan wordt het echt spannend, want na twee eerdere juryrondes door de leerkrachten van beide basisscholen, is het op woensdag aan Derako International om het verlossende eindoordeel te geven.
Wanneer de prijzen zijn uitgereikt, is het tijd om samen met de ouders de hutten weer te slopen. En zal het terrein weer teruggegeven worden aan de IJsclub.

Timmerdorp 2016 spandoek

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info