Kerstboom op het schoolplein van de Brede School

Op woensdag 9 december om 08.30 uur gaan eindelijk de lichtjes branden van de mega kerstboom die op het schoolplein van de Brede School in ’t Zand staat. De lichtjes worden ‘aangestoken’ door Wethouder Ben Blonk. De metershoge boom is ter beschikking gesteld door de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten.

Verandering
Basisschool Zandhope en de St. Jozefbasisschool huizen al bijna 8 jaar in de Brede School en ondernemen samen af en toe mooie activiteiten. Ouders spelen hierbij een grote rol. Vandaar dit initiatief van de ouders om samen deze mega kerstboom in het licht te zetten. Zij hopen dat deze actie en de symboliek van de boom ervoor zullen zorgen dat de Brede School in de toekomst ook echt een Brede School zal worden.

Onder één dak
In het gebouw is tevens peuterspeelzaal De Zandbak en hobbyclub De Zandhazen gevestigd. Een verzameling ‘zorg voor jeugd’ in één gebouw, ieder met hun eigen identiteit, eigen ruimte(s), eigen verantwoordelijkheid en eigen mogelijkheden.

Wensen
Behalve met de lichtjes komt de kerstboom ook vol te hangen met de kleine en grote kerstwensen van de meer dan 300 leerlingen. Wensen die gaan over het winnen met je voetbalteam, het beter worden van de liefste oma, tot vrede op aarde. Nadat de kerstboom in het licht is gezet zingen de kinderen samen nog een paar kerstliedjes en beginnen dan de schooldag.

Waar een klein dorp groots in is
Naast de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten zijn er veel mensen voor nodig geweest om dit project te kunnen bewerkstelligen. Een paar namen; Cock Tuin heeft namens de Zakenclub de kerstboom voor de Brede School ingekocht. De stelconplaat is beschikbaar gesteld door Loonbedrijf Sneekes i.s.m. Oostwouder Silobouw. Rob Deutekom is verantwoordelijk voor de kerstboomhouder. En de finishing touch; het plaatsen van de boom wordt gedaan door Aannemersbedrijf P.N. Dekker.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info