MTB Verslagen Coen Donker

Een verslag van Cees Donker

3NC Cup Solingen (D) 21 april:

Op deze zeer zomerse zaterdag heeft Coen de 3NC in Solingen (D) gereden. Het weer prachtig en de sfeer was super goed op Duits MTB evenement. Helaas was er vergeten een handtekening te zetten op de aftekenlijst dus mocht Coen helaas achteraan starten ( 44 renners). Van de eerste ronde heeft Coen en heuse inhaalrace gemaakt. Na de eerste ronde kwam hij als 20e  renner door. De ronden daarna voelde ik mijn benen verzuren door de zware inhaalrace, de warmte en hoogtemeters. Toch stug door blijven trappen en door de warmte veel blijven drinken. Met na vier ronden gefinisht als 22e. Tevreden en voldaan na deze mooie wedstrijd en gezellige dag huiswaarts gereden. Note: in het tussenklassement staat Coen op dit moment 16 van de ruim 65 deelnemers.

 

Zomeravond competitie 26 april:

Het weer was goed maar de opkomst in het begin van deze koningsnacht viel wat tegen. Coen startte met Mike Boontjes, de enige twee van hun categorie, bij de topklasse en ze hadden een vliegende start. Coen kon goed bij de kopgroep blijven rijden maar na twee rondjes ging hij rustiger fietsen. Toch zijn vierde plaats overall vastgehouden en als eerste van zijn categorie over de meet.

NL Cup Havelte 29 april:

Het weer liet het afweten tijdens deze derde NL Cup wedstrijd die relatief dichtbij was nl in Havelterberg. Bij het inrijden bleek het al snel dat het een erg snel rondje zou worden. Niet een echt technisch rondje, maar relatief lange rechte stukken waar weinig plek was om je rust te pakken. Vanaf 12 uur begon het flink te regenen en dit hield pas op toen de nieuwelingen-jongens moesten starten om 15:15 uur. De omstandigheden van het parcours waren hierdoor iets anders geworden. De natte zandpaden bleven kleven aan de banden wat het voor de renners extra zwaar maakten.

Coen werd als 6e opgeroepen, van de 39 renners en stond op de tweede startrij. Hij had een goede plaats en ging enthousiast van start.  Na een zeer goede start als 5e de tweede bocht door om zo de aansluiting met de kopgroep de pakken. De eerste ronde goed te zijn doorgekomen maar net geen aansluiting kunnen houden met de koplopers. In de tweede en derde ronde kreeg Coen last van zware benen en een zere onderrug waardoor hij niet in zijn ritme kon komen en enkele plaatsen verloor. Toch de laatste ronde goed dor gefietst en als 9e over de meet toch een mooie top 10 klassering gerealiseerd. Note: In het tussen klassement van de NL Cup staat Coen na drie wedstrijden op de 10e plaats.

De volgende wedstrijd de 3NC in Eupen (B) op 6 mei as.

201805 - Coen Donker 02

201805 - Coen Donker 01

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info