Nieuwe aanwinst ansichtkaartenproject.

Het is alweer ruim drie geleden dat we gestart zijn met het Zandtemer ‘ansichtkaartenproject’.
Een project dat altijd start met een flinke dosis enthousiasme en nog niets aan enthousiasme heeft ingeboet.
Ruim 300 ansichtkaarten van óf over ’t Zand hebben we in deze periode gescand en gepubliceerd op deze Zandtemer website www.tzand.info.

We hebben meerdere ansichtkaarten beurzen bezocht in den lande, bij diverse postzegel annex ansichtkaarten handelaren gezocht én ook gekocht voor de collectie.
We hebben het internet afgestruind om kaarten te scoren, collecties overgenomen, kaarten gekregen of geleend om gedigitaliseerd te worden.
Overal hebben we wel wat gevonden om de collectie zo compleet mogelijk te maken. Helaas was het beurzen bezoek dit jaar door de Corona narigheid grotendeels afgelast.

Vooralsnog is het ‘compleet’ maken een illusie gebleken. Uit de meest onverwachte hoeken duiken af en toe weer nieuwe exemplaren op. En dat maakt het zoeken wel zo spannend.
We zijn iedereen enorm dankbaar die op de een óf andere manier een bijdrage heeft geleverd om deze stukjes historisch erfgoed openbaar te maken.

Er zitten fantastische ansichtkaarten tussen, de oudste is van 1900 en de nieuwste van 2020.
Om ze te bekijken gaat u naar www.tzand.info –> ’t Zand –> door de tijd heen.
Overigens staat er nog veel meer historisch materiaal gepubliceerd over ’t Zand.

Onze ansichtkaarten collectie is dus nog niet compleet. We weten dat er nog exemplaren zijn die we nog niet digitaal kunnen laten zien. We zijn geïnteresseerd in kaarten van ’t Zand / de Stolpen en Keinsmerbrug. Indien u nog wat vind in een schoenendoos o.i.d. houden we ons graag aanbevolen. Ook als de kaart al op de website staat houden we ons aanbevolen. De achterkant van een ansichtkaart geeft ons ook altijd veel informatie.

De nieuwste aanwinst is een ansichtkaart uit 1919. De uitbreiding van de St. Jozefschool aan de Keinsmerweg, met vier klassen, door de Zandtemer firma Doedens en Schilder.

 

Wij wensen u allen een fijne feestdagen en uiteraard alle gezondheid voor 2021.

Adri de Wit  – Keinsmerweg 50 – anmdewit@zonnet.nl
Danny Jimmink – Heerhugowaard – djazzle@quicknet.nl
Dirk Smit – Pater de Witstraat 13 – familie-smit@hotmail.com

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info