Nut en Genoegen; verslag 1e klaverjasavond seizoen 23/24

Verslag van de eerste kaartavond van seizoen 2023-24 op 17 november 2023 uur in de ijsstolp.

Wat een natte bende buiten. Om triest van te worden. Gelukkig was het weer tijd voor de eerste klaverjasavond van het nieuwe seizoen in onze lekker warme en droge ijsstolp. Na een opwarmertje voor de verkiezingen tijdens onze algemene ledenvergadering was het tijd om alle vriendelijke woorden achterwege te laten en lieve glimlachen te bewaren voor later tijdstippen: De strijd om het Stolper kampioenschap kaarten 24 kon beginnen met 7 tafels.

Een aantal vertrouwde gezichten van voorgaande edities misten. Deze mensen zagen waarschijnlijk op tegen het hoge nivo waarop gekaart zou gaan worden. Er werd bijvoorbeeld zelfs beweerd dat Bert en Alex een afgelegen hotel in Duitsland geboekt zouden hebben om een mogelijke afgang in de Stolper ijsstolp bespaard te blijven. Misschien kan de kaartclinic op de eerste vrijdag van de maand hier uitkomst bieden. Gelukkig dat Simone als spion wel aanwezig was.

De eerste offspin van de clinic van vorig jaar was ook aanwezig. Het was duidelijk te zien dat Vince en Marloes daar goed opgelet hadden want zij wisten zeker bij te dragen aan de gezelligheid. En een woord van dank is ook op zijn plaats voor Suus Donkerbruin en Jos de W, ons invalkoppel. Het was nooit te zien, maar blijkbaar had Jos vorig jaar op de clinic toch goed opgelet. Hij wist twee van zijn leraren (Willem en Marian) voor te blijven in het uiteindelijk klassement. Met deze prestatie wilde hij meteen een plaats afdwingen tussen de clinicleraren en een of beide van zijn ouders naar de schoolbankjes sturen. We zijn benieuwd welke tactiek hij komende eerste vrijdag van december wil gaan bespreken.

Jan en Wil waren als vanouds goed scherp en zetten meteen de toon met een knappe 5361 punten. Peter en Ruud zaten hier kort op met 5359 punten. Eén gelukt kleintje – boer meer en de ranking was andersom geweest! Ronald en Arjan mochten hierna de prijzen pakken, maar werden na ingrijpen van de VAR gesitueerd op een vierde plek. Terecht op de derde plek eindigden Robert en Herman met 5341 punten. De 7e plaats en daarmee een lekkere slof werd ingepikt door Jos G en Frans van Hees (voor de duidelijkheid maar zijn achternaam erbij, want Frans laat een baardje groeien aan de onderkant van zijn glimmende schedel en anders zou iemand misschien kunnen denken dat het om dhr. Timmermans zou gaan). Tevens goed om te zien dat bij Kees de steentaart blijkbaar naar meer smaakte, want hij had zijn maat Willem overgehaald om het toch weer een seizoen te proberen.

En ook goed om te vermelden dat de bediening weer in de vertrouwde handen van Wendy en Suzanne was. Dames bedankt namens alle dorstigen. Over dorst gesproken: Aize en Piet hadden duidelijk hun kruit al verschoten, maar misschien kwam het door een gebrek aan Rivella bij Piet.

Zomaar wat namen van gezichten die wel en niet in onze ijsstolp aanwezig waren. Voel u niet aangevallen als uw naam genoemd werd, en als uw naam, volgens u onterecht, niet genoemd werd is er vrijdag 15 december (19.30 uur) weer een kans om u in de kijker te spelen. Duidelijk moge zijn dat dit klassement voldoende stof tot strijd voor de volgende kaartavond geeft.

Ronald

Eindstand 17-11-2023

  1.  Jan en Wil                5361
  2. Peter en Ruud          5359
  3. Herman en Robert  5341
  4. Ronald en Arjan      5316
  5. Kees en Willem        5099
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info