Opgeruimd staat netjes

Het voorjaar is aangebroken en dat is vaak het moment waarop huizen en tuinen weer worden opgeruimd. Door met frisse wind door huis en tuin te gaan komt u altijd dingen tegen die u niet meer gebruikt. Kapotte tuinharken, bloempotten en tuinmeubilair, incompleet speelgoed, oude kleding, kapotte elektrische apparaten enz.

Al dit grof afval kunt u samen met uw tuinafval brengen naar het afvalbrengstation (ABS) bij u in de buurt. Wanneer u uw grof afval gescheiden inlevert, kunnen er weer nieuwe producten van worden gemaakt.
Is uw grof afval herbruikbaar? Denk dan eens aan een kringloopwinkel. Zo krijgt uw afval een nieuwe bestemming.

Adres en openingstijden afvalbrengstation
Inwoners van gemeente Schagen kunnen gebruik maken van het ABS aan de Zijperweg 12 in Schagen. Deze is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.15 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 14.30 uur. Gesloten op 27 april (Koningsdag) en 5 mei (Hemelvaartsdag).

Het belang van afval scheiden
Meer dan 70% van het afval dat het ABS inzamelt, wordt hergebruikt en vormt de basis voor nieuwe producten. Uw kapotte tuinset wordt een nieuw raamkozijn. Van drie kruiwagens grof tuinafval kunnen zes zakken compost worden gemaakt. Twee hardplastic speelgoedauto’s worden zes boodschappenmanden. En van uw kapotte winterjas kunnen dekens, garen of geluidsisolatie worden gemaakt. Meer informatie over het afvalbrengstation en het scheiden van afval vindt u op www.indegoeiebak.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info